Monday, April 11, 2022

PI4BOZ/P, PAFF-0219 en PAFF-0220, De Moeren en Mastbos, 9 en 10 april 2022

Toon, PD0RWL, had met een aantal medeamateurs geregeld dat in het activity weekend PI4BOZ/P in de lucht kwam vanuit 2 nieuwe parken, PAFF-0219 en -0220.

Op 9 april werd PAFF-0219, De Moeren, geactiveerd met operators Valère, PG2F, en Toon, PD0RWL. De Moeren ligt dicht bij onze woonplaatsen Rucphen en Schijf. Dat is mooi mee genomen gezien de hoge brandstof prijzen deze tijd... Het is maar ca. 8 km rijden, en zou dus ook goed te doen zijn met de fiets en fietskar.
De ochtend begon met hagel maar naar gelang de dag vorderde werd het mooi weer en was het goed vertoeven in een zeer rustig natuurgebied. Een paar auto's met mensen die de hond kwamen uitlaten of een wandeling kwamen maken. We hebben veel spechten gespot, evenals een ree.

De reden om met de clubcall PI4BOZ, deze PAFF referenties te activeren is om onder de A51 leden meer bekendheid  te geven aan het PAFF programma. Hopelijk komt er meer animo in Nederland bij andere  amateur verenigingen/afdelingen.
De condities waren redelijk, later op de dag werd het minder. Ook redelijk wat P2P kunnen werken. De spullen waren de bekende Icom 706MK2G en de mast op trekhaak de auto. Antennes FD4 en een Comet voor VHF-UHF.

Vooraf had ik toestemming gevraagd om met de auto voor in het weiland te mogen staan. Dat was geen probleem, want het vee zou pas later in deze wei komen.
Ik ga in de zomer 2022 zeker nog eens terug, maar dan met de fiets en fietskar.

Locatie PAFF-0219

Gewerkte stations


Opstelling in PAFF-0219

Op 10 April zijn we naar PAFF-0220, Mastbos, gegaan. Operators waren Franco, PA3HJL en Toon, PD0RWL. Ad, PD1ARJ, was met Franco meegekomen om eens te kijken wat PAFF zoal inhoudt.
We hebben een mooie parkeerplaats gevonden. Maar helaas, in de toekomst is deze P niet meer te gebruiken, want Staatsbosbeheer had een bord geplaatst met de mededeling dat de parkeerplaats gaat die sluiten.

Ad vond het interessant en wat hem opviel was de geringe QRM. Daardoor kon je ondanks de matige condities - slechter dan gisteren - toch veel stations werken.
Gewerkt werd weer met de Icom 706MK2G, mast op de trekhaak en als antennes de FD4 en Comet voor VHF/UHF.

Deze plaats was buiten het WCA gebied van PA-00021. Daarom ga ik deze zomer ook hier terug, maar dan dichter bij het kasteel om een combi activiteit te doen.

Ondanks de slechtere condities vandaag hebben we toch genoten van deze natuur activiteit. Met dank voor het organiseren van dit PAFF weekend. Het was weer leuk hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

73/44, Toon, PD0RWL

Locatie PAFF-0220

Opstelling in PAFF-0220


1 comment:

Franco de pa3hjl said...

mooi verslag toon groetjes Franco de pa3hjl