Sunday, April 10, 2022

PA226FF/PA225FF, PAFF-0226 en PAFF-0225, Molenheide en Maashorst, 9 april 2022.

In het kader van het PAFF activity weekend besloot de YNOMY groep aangevuld met Enno, PF5X, een paar "new ones" te activeren. Het werden de Molenheide, PAFF-0226, in de ochtend en 's middags de Maashorst, PAFF-0225. Om het festijn luister bij te zetten werden speciale calls aangevraagd (dat is op de website van AgentschapTelecom een fluitje van een cent): PA226FF en PA225FF.
Marc, PD7YY, moest helaas afzeggen zodat de 3 overgebleven operators elk 1 station in de lucht brachten. Op die manier waren de calls op meer banden tegelijk in de lucht als een multi-multi station.

We verzamelden tegen tienen (08:00utc) op een mooie plek die zeer goed met de auto te bereiken was (oude geasfalteerde bosweg). Na de opbouw (met hagelbui ...) begonnen om ca. 08:40utc. De condities waren redelijk goed en het aanbod was geweldig. Je kunt echt merken dat het WWFF programma aan populariteit heeft gewonnen (misschien mede dankzij de Corona periode ... ?). Alle 3 operators hadden in no-time de minimale 44 QSOs in hun log staan. Maar we zijn doorgegaan tot ca. 10:30utc om vervolgens de antennes weer in te pakken en door te rijden naar de Maashorst, PAFF-0225.Lars' station met hexbeam
Enno's station met 30/17m EFHW en spriet

Marcel, PE5TT, in actie
Locatie PAFF-0226

De Maashorst, PAFF-0225, is een behoorlijk groot gebied en er zijn vele plekken te vinden waar je met de auto kunt komen en staan. Wij kozen voor de kruising van de Keltenweg en Slabroekseweg. Er is daar een groot veld met een paar boompjes langs de rand. Ideaal voor je portable 160m 4-square ... ;-).

Na de opbouw kwamen we om ongeveer 12:00utc in de lucht. We hadden de indruk dat het iets minder liep dan in de ochtend. Maar dit bleek later niet zo te zijn. We konden nu ook wat verbindingen op de hogere banden maken en dat leverde een aantal leuke DX verbindingen op met de USA, Japan en Zuid-Amerika. Nog steeds was er veel belangstelling en vele chasers vonden hun weg in onze logs.Opbouw, PE5TT en PF5X in de achtergrond

Opbouw van de hexbeam van PH0NO


We stonden langs fietsroute 44, hoezo toeval ...
Locatie PAFF-0225


De stats van de dag:


Mooie verdeling van SSB en CW en we hebben allemaal ongeveer evenveel QSO's kunnen maken. Onze 'reach' zie je hieronder:


Al met al een zeer geslaagde dag, met lekker weer (op de hagelbui na).

73/44, Lars, PH0NO, Marcel, PE5TT, en Enno, PF5X
No comments: