Wednesday, April 27, 2022

PD0RWL/P, PAFF-0224/0225/0226/0221, Kraayenbergse Plassen, Maashorst, Molenheide en Stiphoutse Bossen, 27 april 2022

Ik heb de Koningsdag 2022 benut om in Oost Brabant vanuit verschillende PAFF referenties actief te zijn.

Ik was van plan 3 gebieden te activeren maar kon PAFF-0221 er ook nog bij doen ... In PAFF-0224 was het in de vroege morgen nog echt koud, 3 graden. Maar ik was goed gekleed en 1 a 1 1/2 uur kwam ik wel door, zeker met de prima condities die er waren.
Op 40 meter kon ik velen in het log zetten, en op 20 meter ook. VK kwam met  5/4 door, maar helaas kon ik deze VK niet werken.Wel een paar USA o.a Texas. Korte skip was er ook  al vroeg op 40 meter zodat ik PA/PD en ON goed kon werken.

Het was een zeer mooie omgeving en rustig gebied. Ik heb echt weer genoten wat de natuur hier allemaal biedt. De auto kan je er goed parkeren, maar moest wel met materiaal te voet het gebied ingaan. De mast heb ik aan een paal gebonden, en de FD 4 antenne naar water toe afgespannen hetgeen een goede werking gegarandeert.


Opstelling in PAFF-0224

Locatie PAFF-0224

De 2de referentie, PAFF-0225, was niet ver gelegen van PAFF-0224 en er was weinig verkeer op deze dag.

Ik heb een mooi plekje gevonden in de berm van een zandpad. Hier gewerkt met Icom 706MK2G, FD4 mast op de trekhaak de auto. Alles werd snel in 10 minuten opgezet, ervaring geeft routine, hi ... Ik had een aanhoudende pile-up waardoor ik veel stations in korte tijd in het log kon zetten. Prima signalen op 40 meter, ook korte skip.

Hier waren de wandelaars aan het wandelen, en er was tevens in de directe omgeving een  wandel kinderactiviteit ivm. Koningsdag opgezet die langs mijn locatie kwam. Daarom heb ik mijn activiteit kort gehouden. De organisatie vroeg al hoelang ik hier bleef staan i.v.m veiligheid ...


Opstelling in PAFF-0225

Locatie PAFF-0225

De derde activiteit was in PAFF-0226, Molenheide. Ik had een mooi plekje voor de FD4 gevonden en kon daarom snel met de Icom 706 mk2g aan de slag. Weer vele chasers vonden hun weg in het log incl. 2x VE.

Er waren geen wandelaars, enkel een auto wat verder weg. Het is een rustig gebied, wat lijkt op gebied waar ik woon, met wat heuvels en veel dennebomen.


Opstelling in PAFF-0226

Locatie PAFF-0226

De vierde en laatste activiteit was vanuit PAFF-0221. Hier was het wat drukker met ruiters en wandelaars. Ik stond ca. 200m van een parkeerplaats die vol was.
De condities werden wel minder. 40 meter was goed, maar op 20 meter had ik weinig aanbod. Gewerkt met Icom 706MK2G,FD4 en mast op de auto.
Ook op deze dag heb ik een paar P2P stations gewerkt o.a. in PAFF-0048. Verder veel chasers, waaronder ook PA1H, Harry.

Het was een lange dag, maar ik heb volop genoten van de vele QSO's en de mooie natuur. De terugreis verliep voorspoedig zonder file.

73/44, Toon, PD0RWL


Opstelling in PAFF-0221

Locatie PAFF-0221


No comments: