Friday, April 29, 2022

PF44F, PAFF-0152, Langstraat, 29 april 2022

Een goede ham vriend van me, Roy, PD8RW, vroeg me om mee te gaan een aanschaf in het westen van het land op te halen. Dat leek me een goede gelegenheid om samen een gebied te activeren langs de route. We kozen voor Langstraat, PAFF-0152. De 'P' plek op de kaart is een goed te bereiken locatie vlak langs de A59 bij Waalwijk. We kwamen daar rond half twee lokale tijd aan. Langs het pad waar we stonden waren, speciaal voor ons (sic), op verschillende plekken splinternieuwe paaltjes geplaatst waartegen de Spider poles makkelijk geplaatst konden worden. De beide EFHW antennes stonden dan ook snel.
Het was redelijk weer dus werd het station onder de openstaande achterklep van de auto opgesteld. Er was een dun zonnetje, genoeg om ook het zonnepaneel uit te klappen. Terwijl ik nog met de 30/17 EFHW bezig was, begon Roy alvast op 40m/SSB om 11:57utc. We hadden al gezien dat er weer een geomagnetische storm was (K~4), dus het kwam vandaag aan op Europees verkeer op de lagere banden. Het liep prima en Roy had snel de benodigde 44 QSO's in het log staan. Daarna ben ik met CW aan de gang gegaan, ook op 40m. Het aanbod was niet heel groot, wellicht omdat de meeste chasers hun slag al in SSB hadden geslagen. Dus op naar 30m. Dat liep ook niet fantastisch en KD1CT heb ik deze keer niet gehoord (!). Ik vond de band erg onrustig maar dat kan ook lokale QRM zijn geweest. Uiteindelijk heb ik op 20m nog wat Europese stations gelogd, maar DX ontbrak volledig. Gisteren waren de condities al slecht, maar per saldo was het vandaag nog slechter. Gelukkig kreeg ik toch meer dan 44 QSO's in mijn log, dus is het voor ons beiden een geslaagde activatie geweest.

Na nog een paar SSB verbindingen op het laatst konden we na anderhalf uur (1:10u air time) net de 100 QSO's passeren (101...). Al met al een leuke activiteit, en met zijn twee├źn is het toch gezelliger !

73/44, Enno, PF5XRoy, PD8RW, achter de set.
L. 10-40m EFHW, R. 17/30m EFHW

Enno. PF5X
Powerstation + zonnepaneel

Locatie PAFF-0152


No comments: