Wednesday, April 20, 2022

PA44WFF/P, PAFF-0219 en PAFF-0220, De Moeren en het Mastbos, 18 april 2022

Ik heb vandaag deze twee parken geactiveerd. De Moeren en het Mastbos.

Het was lekker weer, met een temperatuur van 18 ℃ en weinig wind. Maar de condities op HF waren niet echt super. Ik ben in beide parken bijna 2 uur bezig geweest om aan de benodigde QSO's te komen. In het eerste park kreeg ik na lang roepen, na 44 QSO’s opeens een pile-up. En ik zat in no-time op 51 QSO’s in het log. Heel vreemd.

In het tweede park was het ook weer harken. En na iets minder als 2 uur had ik daar ook de benodigde 44 QSO’s in het log. De accu van de laptop had nog slechts 5 % capaciteit. Dus net op tijd.

KD1CT was ook erg zwak, in beide parken. Dat ik VE9ML op 40 meter heb kunnen werken, vond ik wel opmerkelijk. Want de signalen uit EU waren onder de maat. Verder nog wat SOTA en WWFF stations gewerkt. Het reverse beacon network gaf ook weinig spots, net als het april PAFF-weekend. Zoals gewoonlijk was de setup : KX3 - QRP - CW - EFHW.

Al met al was het uiteindelijk een prima dagje voor outdoor radio. De totale afstand die ik per fiets heb afgelegd was 66 km.


Locatie PAFF-0219

Locatie PAFF-0220

En het video verslag ... :No comments: