Friday, April 14, 2023

PD0RWL/P, PAFF-0235 en -0236, De Vilt en Stippelberg, 14 april 2023

Ik ben iets later aangekomen in PAFF-0235, De Vilt, i.v.m druk verkeer in de vroege morgen op de landelijke wegen. Uiteindelijk om iets over 8 uur gestart.
Deze plaats biedt genoeg ruimte voor 3 auto 's en er is plaats genoeg om de FD 4 af te spannen. Iets verderop langs het Laag Werveld,is een iets grotere parkeerplaats, maar er waren wat minder mogelijkheden voor een FD4 antenne. Ik heb dus bij het stuwtje gestaan, ook al omdat daar mooie foto's te maken waren. Ik heb ook 2 ree├źn gespot. Langs de waterkant waren veel eenden en ganzen te zien.

Gewerkt werd met de Icom 706MK2G, de FD4 antenne in de 8m mast op trekhaak van de auto.

Op 40 meter  waren de condities minder deze ochtend. Matige rapporten en de ON en PA stations waren haast niet te horen ... Hard werken om de OM's in het log te krijgen ... Desalniettemin heb ik 99 QSO's in het log kunnen krijgen. Met dank aan de spotters! Ook nog een paar P2P verbindingen.
Op 20 meter was het stilletjes, en op 10 meter en VHF heb ik helemaal geen station kunnen werken.

Ik ben wat eerder gestopt om naar PAFF-0236 te rijden om daar op tijd volgens mijn aankondiging op de WWFF agenda, te beginnen.

Aldaar ben ik op de ruime en nette parkeerplaats De Rips gaan staan, mooi in het midden van PAFF-0236. Ook hier vele wandelaars, die met een warm zonnetje weer genieten na de winter periode. Het is een bosgebied met vele dennen bomen, en wat laag stuik gewas, o.a.  Amerikaanse vogelkers. 

Nadat ik alle materialen weer had opgezet kon ik snel weer aan de slag om de nodige QSO's te maken. De condities waren op 40 meter iets verbeterd, en ik heb 2 P2P QSO's kunnen maken. De PA, ON stations waren nu ook iets harder. Dat gaf de burger moed ... Een Nederlands station HB0/PA3HK, Henny, vertelde mij, dat er in Liechtenstein nog 30 cm sneeuw lag. Uit de oosthoek o.a SP, DL, HB9, etc. waren de rapporten beter dan uit het westen en zuiden.
Op 20 meter heb ik een handje vol stations gewerkt, maar er waren niet echt goede condities deze dag dus ook geen DX deze keer. Wederom op 10m en VHF geen QSO's gemaakt. Maar ik klaag niet met 99 + 83 = 182 QSO's totaal vandaag.

Het was weer een mooie dag in de Oost-Brabantse natuur !

73/44, Toon, PD0RWL

Locatie in PAFF-0235
Opstelling in PAFF-0235

IC-706 in de auto met locatie in PAFF-0236 op de mobielOpstelling op de parkeerplaats De Rips in PAFF-0236


No comments: