Friday, April 14, 2023

PF44F, PAFF-0233, Linschoter Bos, 14 april 2023

Als je een "new one" activeert dan verwacht je toch een behoorlijk aanbod ... voorwaarde: een beetje normale condities, maar helaas, die waren er niet vandaag, ondanks een zonneflux van 160 en een K van 2, heel onverwacht en jammer dus. De plek was fantastisch, een landweggetje met wat puin erop vanaf de Haardijk. Je kunt er goed komen met de auto, maar de wegen aldaar zijn bijzonder smal dus bij tegenliggers wordt het een uitdaging en waarschijnlijk soms achteruit terug rijden. Gelukkig is deze plek maar ~300m over het smalle stuk dus even goed kijken of er in de verte iemand aankomt, zo nee, gas geven ! Het is er helemaal vrij, zodat de antenne in een mum van tijd omhoog stond. 

Frank, PA7F, was met me mee vandaag om eens te kijken hoe een activatie gaat. Ik had hem graag dikke pile-ups van chasers laten horen, maar dat lukte dus niet echt. Op 30m liep het nog wel redelijk en KD1CT kwam weer hard door (100% daglicht pad). Op 20m KG8P en 4Z4DX allebei veel zwakker dan ik gewend ben. Dat was alle DX, voor de rest alleen Europa met relatief zwakke signalen. Hoewel de eerste 44 QSO's nog wel in 35 minuten in het log stonden, was het daarna harken en krabben. Gelukkig scheen de zon volop dus echt vervelend was het niet. Uiteindelijk ben ik na 78 QSO's gestopt om nog op tijd thuis te zijn. Dat lukte niet helemaal omdat de vrijdagmiddag files tegenwoordig bar en boos zijn (en vroeg ontstaan) ...

73/44, Enno, PF5X

Locatie in PAFF-0233
Antenne opstelling in PAFF-0233


Kort actie videootje opgenomen door PA7F

1 comment:

PA9CW, Tonnie said...

Enno,

Jammer van de slechte condities. Maar hij deze is toch weer “in de knip”. Leuk videootje. En jahoor EA2DT zit er ook weer bij.

73 - 44 - Tonnie - PA9CW