Monday, April 17, 2023

PD0RWL/P, PAFF-0238, Braakman-Zuid, 16 april 2023

Dit was een last minute plan om PAFF-0238 te gaan activeren ... Nog snel in de WWFF agenda gemeld dat ik om 10:00 uur lokaal tijd zou gaan starten met PAFF-0238. 

Aldaar aangekomen bleek dat je er goed kan staan op de parkeerplaats aan de Isabellaweg. Het is groot genoeg om de FD4 af te spannen. Er waren veel bezoekers in de tijd dat ik er was op de parkeerplaats. Ik schat zo'n 20-tal auto's die af en aan kwamen. Het was in Zeeuws-Vlaanderen droog en goed wandelweer! (In de activatie tijd zijn er 2 korte regenbuien geweest). Braakman Zuid, is een loofhout bos, met eiken, beuken en populieren, en ook hazelaar struiken. Een soort voedselbos dus, met mooie goed begaanbare wandelpaden. Ik heb veel fazanten gezien.

De QSO's verliepen prima, en ik had regelmatig een pile-up, met dank aan de spotters! Ook wat DX: KD1CT en W1OW  op 20 meter, maar met sterke QSB. 40 meter was OK vandaag, en ik heb veel ON stations in de log kunnen zetten. PA ging wat moeilijker dan de laatste 5 a 6 maanden.
Ik ben speciaal wat langer gebleven t.b.v. van de OM's die door de week aan het werk zijn, en om hen nu de kans te geven deze referentie te kunnen werken. Op 10 meter en VHF heb ik geen stations kunnen werken.

Gewerkt werd weer met de Icom 706MK2G, 25W in de FD4 aan de mast op de trekhaak van de auto.

Hierna via de Scheldetunnel terug te gaan, om PAFF-0237, Biezelingse Ham, te verkennen. Bij het gemaal zie ik mogelijkheden om met de steekkar in het gebied te kunnen komen. Het is nog wel 1 a 2 maal het materiaal over de draad zetten. Nu nog in plannen i.v.m met de getijden ...

73/44, Toon, PD0RWL

Locatie in PAFF-0238
Opstelling in PAFF-0238


No comments: