Saturday, April 8, 2023

PF44F, PAFF-0235, De Vilt, 8 april 2023

8 april, "New Ones dag" ...
PAFF-0235, De Vilt, is 15 min rijden van mijn woning dus dat was een voor de hand liggend "target" in mijn geval. Het is een leuk, relatief klein gebied gevormd door een oude Maasarm die eerst verveend is en later weer deels is uitgegraven. Het ligt vlakbij Beugen en er waren, ook vanwege het zonnige weer redelijk wat fietsers en wandelaars.

Ik was om ca. 1030NL tijd ter plekke op de parkeerplaats aan de zuidkant van het gebied. Er staan daar twee picknicktafels dus dat is bijzonder comfortabel. De 12m spiderpole met random wire / MAT-40 tuner stond snel tegen een boom omhoog en het station werd op één van de tafels geinstalleerd. Om 0900utc stond het eerste QSO op 30m/CW in het log ... met Tonnie PA44WFF/P, gelijk een P2P verbinding met eveneens een new one (PAFF-0236). Even 1 kHz opzij gegaan en gaan met die banaan ! Het liep lekker op 30m met veel chasers. Daarna naar 20m waar KD1CT al snel in het log belandde, evenals de andere "usual suspects" want ook op deze band liep het vlot door zodat ik na drie kwartier de benodigde 44 QSOs al binnen had. Op de hogere banden (15m en hoger) wordt niet echt naar WWFF stations uitgekeken want daar heb ik maar weinig verbindingen gemaakt, ondanks dat daar de condities volgens mij prima waren. Een aantal Noord-Amerikaanse stations kon ik loggen, maar verder eigenlijk weinig DX. Wel 14 P2P QSO's waaronder 3 nieuwe PAFF gebieden (PA44WFF/P -0236 en ook -0007, PB44FF -0234 en PA8MM/P -0232).

Af en toe moest ik even uitleg geven aan de wandelaars die nieuwsgierig waren naar mijn activiteiten. Goede reclame voor onze hobby ! Daarbij werd ik op het laatst nog geholpen door Roy, PD8RW, die nog even kort langskwam om te kijken hoe het mij verging.

Na 3 uur vond ik het welletjes met 155 QSO's in mijn log, wat aangeeft dat zo'n "New One" toch wat extra belangstelling trekt.

73/ 44, Enno, PF5X

Locatie in PAFF-0235


Opstelling in PAFF-0235

Informatiebord over het gebied

QSO map


2 comments:

PA9CW, Tonnie said...

Enno,

Een TOP dag. Zeker ook door het mooie weer. Wat een aanbod en activiteit. En bedankt voor de P2P QSO’s.
In één woord, geweldig !

44 - 73 - Tonnie - PA9CW/PA44WFF.

PA1H said...

Bedankt Enno voor de activatie van het nieuwe gebied PAFF-0235.
Een dag met veel nieuwe ref's.

CU 73/44
Harry PA1H