Sunday, May 22, 2022

PAFF-en samen met G1UBL

Op Facebook had Adrian G1UBL het al aangekondigd: hij ging 2 weken fietsen door PA. Hij maakte een rondje vanaf R'dam naar Texel en via Friesland en Groningen weer zuidwaarts naar Arnhem. 
Zijn bedoeling was om onderweg ook een aantal PAFF locaties te activeren. Hij had een QRP radio en een kleine antenne mee. Dat bleek geen succes. De eerste logs die binnen kwamen bevatten maar een handvol QSOs. Het ging vaak om 5 tot 15 QSOs per locatie.

Ergens in de tweede week was hij in Overijssel en had ik een gaatje in mijn agenda dat groot genoeg was om /P te gaan. Ik stelde hem voor om in een park af te spreken dat op zijn fietsroute lag. Het werd PAFF-0171 Stelkampsveld bij Borculo.
Ik had grofweg tot 14u de tijd en wist dat Adrian rond 12u zou aankomen. Ik was er 20 minuten eerder en had al een station staan toen hij aan kwam fietsen.


Om hem een goede kans te geven had ik mijn 18m spiderbeam mast meegenomen en mijn Ameritron amp. Nu kon hij even ervaren hoe PAFF is als je wat zwaarder geschut inzet. In ruim een uur had hij 84 QSOs en daarmee ruim voldoende om PAFF-0171 op zijn naam te zetten.

Ik was in de veronderstelling dat ik dit park ook nog niet bezocht had dus ging nog snel even los. In een half uur had ik 53 QSOs in het log. Thuisgekomen kwam ik erachter dat ik met mijn YNOMY team al eens actief was daar maar toen onder een special call.. dus nu heb ik er 376 QSOs gemaakt. Gelukkig was het maar een half uur en hadden nog even tijd om bij te praten.

Via Arnhem ging de reis verder naar Rotterdam en inmiddels is Adrian weer in G. Altijd leuk om mede-WWFF-ers te treffen.

No comments: