Saturday, May 8, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0197, Grensmaas, 7 mei 2021

Al vroeg op pad gegaan i.v.m de afstand, om samen met PAFF-0197 ook 1 of 2 kastelen mee te nemen. Helaas, het weer werkte deze keer niet mee, regen, regen en nog eens regen. Om 7:00 uur aangekomen met de auto maar om beide activiteiten gelijk mee te nemen in het log, dat ging het echt niet worden ... De kastelen komen dus later in het jaar aan bod. De leuke plekjes om die WCA-PA referenties te activeren heb ik genoteerd !

Dus ben ik naar Stevensweert gegaan, naar de jachthaven en heb ik aan receptie gevraagd of ik op terrein mocht staan in Natuurgebied PAFF-0197.  De vriendelijke dame zei dat het geen probleem was en de slagboom ging open. Ik kon na bijna 2 uur vertraging eindelijk aan de slag. Het terrein gaf de mogelijkheid om goed in het natuurgebied te staan.

Gewerkt werd met de Icom 706MK2G en de FD4 in de 8 meter mast op de auto. Ik had deze keer de Kenwood tuner meegenomen met de set erbovenop.
De condities waren goed, soms wat minder maar ik mocht op 40 meter echt niet klagen. Van de 199 QSO's zo'n 80% op 40m. Ook P2P stations en de 7  Nederlandse en 4 BelgiĆ« stations kwamen zo rond de middag met sterke signalen door op 40m.
De resterende 20% waren op 20m waar ook verschillende leuke landen doorkwamen die op 40 meter niet te werken waren. Het aanbod op 20 meter was iets minder, maar er was weer meer DX te werken o.a USA en Canada kwamen goed door.
Het laatste station in PAFF-0197 was Gerard LB8TG, die ik regelmatig werk op 40 meter, maar nu de eerste keer op 20 meter. Het is leuk elkaar in de Nederlandse taal te werken.

Al met al heb ik me in Limburg, ondanks wat vertraging door de regen, prima geamuseerd.

Tot een volgende activatie.

73, Toon Naenen,PD0RWLNo comments: