Saturday, April 10, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0196, De Wilck, 9 april 2021

I.v.m komend broedseizoen, heb ik waterrijk  Zuid-Holland bezocht: PAFF-0196, De Wilck (en later op de dag nog een kasteel geactiveerd, PA-00210, Poelgeest). Ik had de steekkar mee om wat verder in het gebied De Wilck te kunnen gaan, want met de auto kun je het gebied niet in. Ik kwam 7:00 uur aan, maar kon het gebied niet in via de poort: op slot. Ook het klap-poortje was op slot omdat het broedseizoen toch al bleek te zijn begonnen. Ik ben nog op een andere plek gaan kijken, maar ook daar kon ik niet met de auto komen en het was eigenlijk ook priv√© gebied.
Daarom weer terug om toch eens te kijken of ik het vlak voor de poort zou kunnen activeren. Dit ging net want het was ca. 1.5 meter in gebied (zie foto). De FD4 antenne moest ik even (over de poort) in gebied met haringen afspannen, terwijl de mast werd opgesteld tegen de poort met snelbinders. Later in de morgen kwam een natuur-medewerker met zijn auto, die in het gebied moest zijn, maar dat was geen probleem met deze antenneopstelling.
Ik had een wollen deken meegenomen tegen de kou, maar uiteindelijk viel het mee. Maar ik ben altijd goed voorbereid ...

De condities waren goed op 40 meter, nadien nog naar 20 meter gegaan, waar ik als kers op de taart JA8COE, Japan, 57 mocht ik geven en 53 terug ontving. De afstraling is goed daar. Al is het wat fris, met zo'n QSO krijg je het wel warm.
Met de Icom 706MK2G en 8 meter mast met FD4 heb ik uiteindelijk 111 QSOs gemaakt.

Er waren een paar vogelspotters, en ik heb zelf erg genoten van de rust die er is. Met mooie momenten: parende vogels en zwanen die over komen vliegen, indrukwekkend om dit te zien. Als buitenmens is het gewoon weer genieten.

Tot een volgende ,

73, Toon Naenen, PD0RWLVlak voor het hek, net in het gebied ...

No comments: