Monday, April 26, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0193, Kolland & Overlangbroek (incl. WCA/COTA PA-0115) en PAFF-0108, Rijntakken (incl. WCA/COTA PA-0082), 26 april 2021

Vandaag ben ik naar twee referenties geweest allebei incl. een kasteel.

PAFF-0193, tevens WCA PA-0115. De parkeerplaats Langbroekerdijk is bij het kerkje maar net niet in Natuurgebied. Dus ben ik aan de andere kant van het gebied gaan kijken. Dit was  Amerongerwetering en dat is OK. Naast het pad in de berm geparkeerd, om goed en voldoende in gebied te zijn.

Op deze plaats  waren wel werkzaamheden bezig, houtsnippers aan het lossen, die later werden opgehaald door vrachtauto’s. Maar ik had er geen hinder van, alleen soms een tractor met kar die wat geluidoverlast gaf, maar dat was van korte duur. Geschikt voor een P marker, één auto gaat hier goed. De FD4 is het pad ingespannen, en de korte zijde haaks erop om in het gebied te blijven. Deze keer werd gewerkt met een Kenwood TS 440, incl. automatische tuner en smal ssb filter. De set is pas nagezien door ON6JZ, omdat de modulatie slecht was en tunen was soms lastig. Het bleek een slecht contact van de PL plug te zijn. De voeding plug werd ook vervangen omdat die erg was versleten. De set werkt nu weer goed en ik zal er gebruik van maken in buiten activiteiten, naast  de Icom 706MK2G.

De QSO’s liepen redelijk, maar soms met minder goed signaal en QSB. Ik zag op het DX cluster dat de condities werden aangeven als 'Fair', en later als 'Poor', wat wel overeenkwam met mijn ervaring met de QSO's in het veld. Daarom besloot ik geen drie gebieden te bezoeken, maar twee.
Verder geen bijzonderheden. Vele bekenden kwamen weer langs op 40m. Op 20m kwam er na 10 minuten nog geen response, dus besloot ik naar mijn tweede activiteit te gaan.

Locatie PAFF-0193

 


Op de tweede locatie kan je goed staan,alleen het bord begreep ik niet goed: moet je betalen ? [Ed. normaal wel lijkt me, maar nu even niet ivm Corona]

De condities waren duidelijk minder geworden. Na 40m ben ik naar 20m gegaan. Daar was nog redelijk wat te doen, maar wel met vele stille momenten en sterke QSB. Blijven roepen is dan noodzaak, Ook dank aan de spotters. Dit helpt prima, waardoor je soms zo weer een aantal station in het log krijgt. Op het cluster zag ik DL stations die vroegen of ik nog weer naar 40m wilde gaan. Dat heb ik later gedaan maar helaas, geen respons meer, "condx POOR" en POOR was het hier ! Hard werken om het log correct vol te krijgen, waarbij de calls vaak herhaald moesten worden ...
Gewerkt met de Kenwood TS 440 en de FD 4. Ik heb ook de mobiel antenne met de Icom AH2B nog  geprobeerd. Dat gaf 1 S-punt minder resultaat dan de FD4.

De dag was mooi met zonnig weer, en ik heb er weer van genoten. Nu maar weer wat plannen voor later deze week. 

73/44, Toon Naenen, PD0RWL

Locatie PAFF-0108


 

No comments: