Monday, February 1, 2021

PA7N/P, PAFF-0094, Sneekermeer, 31 januari 2021

Erwin, PA7N, is een nieuw lid van de PAFF activator "familie". Welkom, en hier volgt Erwin's eerste verslag.

---

Vandaag was mijn eerste echte Flora & Fauna activatie. Sneekermeer PAFF-0094. Ik was daar al een paar jaar geleden vanaf een boot actief geweest maar maakte toen slechts 13 verbindingen. Vandaag kon ik 81 QSO's in het logboek bijschrijven. PAFF-0094 is circa 6 kilometer fietsen vanaf mijn QTH in Akkrum/Nes.
Ik had mijn nieuwe Yaesu FT-891 bij me. Speciaal aangeschaft om meer in SSB te kunnen doen tijdens WWFF en SOTA. Voor SOTA gebruikte ik tot nu toe meestal de mcHF SDR en de MTR3B maar voor SSB is het fijn als je wat meer vermogen kan maken. Verder had ik een LifePo4 batterij meegenomen, mastje van 10 meter, een End Fed Half Wave antenne voor 40-30-20 meter en een LC tuner. Als extra luxe een krukje en een klein tafeltje. Wel zo fijn omdat het best koud was. Zo rond het vriespunt met een klein beetje wind.
Ik ben ongeveer een uurtje en een kwartier actief geweest en toen kreeg ik het echt te koud. Ik kon amper nog fatsoenlijk schrijven. Er waren nog wel een paar stations die me wilde werken maar het ging echt niet meer. Naar afloop was ik zeer verbaasd over het aantal QSO's en dat het relatief eenvoudig ging. En dat ondanks een contest die gaande was. Ik had eigenlijk als plan-B uitwijken naar 20 meter of CW op 30 meter als ik door het contest geweld zou verzuipen. Maar het viel allemaal erg mee. Ik had de set op 7.146 MHz gezet en ben daar gebleven.

Kortom, het was een koud maar een zeer geslaagd middagje. Voor herhaling vatbaar! Dat zal dan "De Deelen" PAFF-0123 worden. Dat is circa 10 km fietsen.

Erwin, PA7N/P

"Out in the field" bij het Sneekermeer


---

Hartelijk dank voor het verslag, Erwin, en wie zien je volgende activatie graag tegemoet. 73/44, PAFF-team

No comments: