Thursday, February 25, 2021

PA44FF met meer dan 200 QSOs @PAFF-0169

In de voorjaarsvakantie (van mijn regio) zat ik met mijn gezin in een huisje in Overijssel. Een mooie reden om ergens in die hoek een activiteit te gaan doen. PAFF-0169 Lemselermaten had ik nog niet bezocht en lag op 45 minuten rijden. Nog steeds een eindje weg maar dichterbij dan vanaf huis.

De sneeuw dooide gedurende de week weg en dat was wel een voorwaarde want PAFF-0169 heeft alleen een zandpad binnen het park. Op 17 februari durfde ik het aan om richting Oldenzaal te reizen.

Al glibberend en glijdend kon ik het terrein oprijden en met wat geluk bleef ik niet vastzitten. Helaas bleek ik mijn mastvoet niet ingepakt te hebben waardoor ik wat tijd verloor om mijn Spiderbeam mast op te zetten. 

Na meer dan een half uur had ik mijn multiband inverted V hangen en startte ik op 20m als PA44FF. Die band was in een slechte staat. In een half uur logde ik 18 stations aan de randen van EU en wat oostkust NA. Stations waren een stuk minder sterk dan gebruikelijk. Een goed teken om van band te wisselen.

40m was in een prima staat en leverde een continue stroom van contacten op in het volgende uur (129 stuks). Toen het iets rustiger werd, besloot ik ook 80m nog te bezoeken. Ook daar was het lekker druk met harde signalen. In de laatste 40 minuten kon ik nog 72 contacten loggen.

Het leuke aan 80m was dat het vooral contacten opleverde in de range tot 600km wat mooi overlapte met de skip zone van 40m (zie ook het plaatje - 20m oranje, 40m rood, 80m blauw)

In totaal logde ik 219 QSOs met 35 DXCC in iets meer dan twee uur radiotijd en ik was op tijd terug voor de avondklok. Een mooi uitje.

QSOs van PA44FF in PAFF-0169


No comments: