Sunday, December 20, 2020

PD0RWL/P, PAFF-0175, Groote Gat en PAFF-0083, Braakman Noorderbossen, 19 december 2020

PAFF-0175, Groote Gat

Toon was al vroeg onderweg, zoals de tweede foto laat zien (vuurtoren is nog aan). De Oosterscheldtunnel was niet vrij vandaag om toerisme te reduceren in Zeeuws-Vlaanderen i.v.m. COVID-19. De reis verliep verder prima en het weer zat ook mee. Alleen in de middag wat lichte regen.
De condities waren niet slecht maar soms toch wat minder signaal. Het aanbod was goed hetgeen resulteerde in 122 QSO’s op de gewerkte banden 40 en 20 meter. Ik werkte  met de gebruikelijke opstelling: de FD4 aan de 8 meter mast en de Icom 706MK2G.

Het natuurgebied is ruig en waterrijk. Het Fort Nijevelt (onderdeel van de Spaanse linie) ligt in de buurt. Ik heb weinig toeristen gezien, alleen 2 wandelaars.

Ik ben om10:00 uur vertrokken naar de volgende referentie.

PAFF-0083, Braakman Noorderbossen

Het parkeerterrein was leeg en groot genoeg om een FD4 met 41m draad antenne goed af te kunnen spannen. Ik ben begonnen op 40 meter en wat later op 20 meter. Nadien nog even terug naar 40m gegaan om ON en PA/PD te kunnen werken zo rond de namiddag (en dat ging goed). Deze activiteit was van wat kortere duur, maar desalniettemin leuk. Soms is leuk om een QSO over korte afstand te maken, b.v. een P2P QSO met België. Deze zaterdag was er een RTTY contest waardoor het lagere gedeelte van de 40 meter band nogal druk bezet was. Daarom ben ik wat hoger gegaan zo rond 7090. 20 meter was druk, daarom ben ik wat lager gaan zitten op 14.214. Dank aan de spotters vandaag !
DX was matig vandaag, maar met 105 QSO's heb ik samen met de eerdere activatie dik 200 QSO’s in één dag in de log, dus ik klaag niet ... Op VHF en UHF heb ik geen station kunnen werken. In Zeeland zijn de amateurs wat dunner gezaaid dan in stedelijk gebied ...

De boswachter kwam ook nog even een babbeltje maken (op gepaste afstand natuurlijk). Ik heb ook nog even geholpen een paard in de paardentrailer te krijgen. Het paard liever in de ruige natuur blijven, hi.
Het was weer een mooie dag, helaas kan ik de komende weken niet naar België om daar wat gebieden te activeren t.g.v. de Corona maatregelen. Daarom gooi ik de planning wat om, en zal ik WCA (kasteel) activiteit wat meer de aandacht geven de komende weken.

Beide natuurgebieden zijn al eerder door mij bezocht in de zomer, maar het was leuk weer eens terug te gaan in de winter.

Fijne KERSTDAGEN en voorspoedig en gezond 2021

73

Toon Naenen, PD0RWL


Hartelijk dank voor je verslag Toon. Je hebt een geweldige activiteit laten zien dit jaar !

73/44, PAFF team

No comments: