Saturday, December 5, 2020

PD0RWL/P, PAFF-0152 Langstraat (incl. WCA/COTA PA-0071 Zuidewijn), 4 december 2020

Met een flinke bries en wat regen ben ik naar Sprang-Capelle gegaan. Gelukkig werd de regen al gauw minder. De mast en de FD4 antenne opgesteld en na een bak koffie een begin gemaakt met het maken van QSO's in PAFF-0152 en PA-0071. Ik stond op parkeerplaats zoals aangegeven op de kaart. Het maken van QSO’s liep goed en met regelmaat. De signaalrapporten waren soms wat minder, maar de stations waren toch goed te werken. Stations op kortere afstand waren moeilijk te werken, dus heb ik ook 2 meter FM gebruikt om stations uit de nabije omgeving in het Flora Fauna en WCA log te zetten. Ik heb ook een P2P verbinding in het log kunnen zetten, en één USA station met dik 5/9.

Verder kreeg ik bezoek van PD2HAD. Ik heb een leuk onderling QSO met Hubert gehad. Daarna ben ik nog naar 20 meter gegaan, maar het aanbod was niet groot. Met 200 QSO's zal ik echter niet klagen !

Een dag met foto’s van reeën en een kasteel foto die ik nog na de activiteit genomen heb. Leuk om ook de WCA eens wat aandacht te geven. De omgeving is men hier behoorlijk aan het verbeteren. Het inrichten van poelen en wandelpaden is al in een ver gevorderd stadium. Ik heb hier ook veel roofvogels gezien.

Het was een mooie dag met leuke QSO’s, en soms werd mij al een "Merry Christmas" gewenst ...

De volgende activiteit is al gepland en zal in België plaatsvinden. Niet naar de Ardennen want daar ligt mogelijk al wat sneeuw. In deze wintertijd blijft PD0RWL wat dichterbij in provincie Antwerpen of Oost Vlaanderen.

Tot een volgende,

73,

Toon Naenen, PD0RWL
No comments: