Wednesday, December 2, 2020

PD0RWL/P, PAFF-0095 en PAFF-0149, 2 december 2020

Om de maand december goed te beginnen heeft Toon, PD0RWL, gelijk een dubbel activitatie gedaan. De gebruikelijk spullen: Icom IC-706MK2G, Windom FD4 aan de mast op de trekhaak.

PAFF-0095, Deurnsche Peel & Mariapeel

Op een andere plek gestaan dan vorige keer (het kleine noordelijk stuk natuurgebied van PAFF-0095, ed.: heb ik ook gestaan en dat is inderdaad een goede, rustige plek). Een prima plek in het afgelegen gebied met rust en geen QRM. In begin wat slecht internet, maar na een telefoon reset kwam het internet weer op gang. Er werd goed gespot, dus dank aan alle spotters.
Het QSO aanbod was groot, en het liep voortreffelijk met goede condities. Soms wat QSB, maar ik klaag echt niet. Ik heb ook een aantal P2P stations gewerkt waaronder een amateur in PAFF-0141. Dat was leuk! Op 20 meter heb ik nog met redelijk goede condities richting oost kunnen werken. Dat bleek wel uit de QSO's met Aziatisch Rusland. Mooie DX kon ik loggen waaronder RK9DO en RX9CCJ met prima rapporten. ON5SY was ook weer van de partij en ik kon hem op 20m werken met 5/5. 

Het is een ruig natuurgebied en het leek wel een niemandsland terwijl ik er was ...
Met 121 QSO in het log ben ik naar PAFF-0149 gegaan.PAFF-0149, Boschhuizerbergen

Het was nog geen 30 minuut rijden naar PAFF-0149, en ik heb op dezelfde parkeerplaats als de vorige keer. De reden dat ik naar dit gebied terug ben gegaan, is dat ik er leuke QSOs heb gemaakt. Nu waren de condities beter dan destijds toen ik er in de zomertijd was.
Nadat ik de spullen weer had opgesteld, heb ik een plekje op de band gezocht voor mijn 1ste contact, wat direct was na 2x CQ Flora Fauna roepen, een verbinding met DG8GAB opleverde. Ook NL stations kwamen goed door op de 40 meter, met soms zeer sterke signalen. Toontje geluk, hi.
Omdat de condities zo goed waren hen ik het vermogen wat terug gedraaid tot ca. 15 Watt, om daarmee de accu te sparen.
Een aantal QRP stations kwamen door met 5/7 tot 5/9 rapporten. Eén PD station riep me aan met 1 Watt hij was 3/3. Daarna riep hij nog een keer met 20 Watt en toen was hij 5/7. Leuk om zo wat experimenten te doen.Er was een goed aanbod vanuit ON en PA. Aanvankelijk had ik een pile up, dus ik moest echt aan het werk om de pile up te verwerken ! (ook dank aan alle spotters in dit verband ...).

Ik heb veel bekende stations gewerkt. Veel Europa en soms DX zoals KD1CT met 5/9. Ik merk dat het met de condities op 40 en 20m de goede kant opgaat. Dus aan eenieder: grijp je kans ... DX in de natuur is heel leuk!
10 meter laat nog even op zich wachten. Ik hoor wel stations maar ze zijn nog niet te werken.

De 151 stations in het log, waaronder veel stations die ik ook uit PAFF-0095 heb gewerkt, laten zien dat er veel interesse is voor WWFF!

Nog het vermelden waard is de verbinding op 40m die ik met mijn leermeester Cor, PA2CVD, heb gemaakt. Hij ging een paar jaar geleden met me mee naar Flora Fauna gebieden. Dit was de kers op de taart vandaag, leuk ! Tnx Cor, leuk dat je me de hobby hebt aangereikt en hebt laten zien ...

Tot een volgende, 73,44,

Toon Naenen, PD0RWL.


Toon, weer bedankt voor je verslagen !

73/44, PAFF team


No comments: