Wednesday, April 15, 2020

PAFF-0095 Deurnsche en Mariapeel op 4-4-2020 door PF9W


Omdat de Deurnsche Peel en Mariapeel ook in de buurt ligt, besloot ik deze ook maar even te activeren voor een paar uurtjes. Ik had een plekje op het oog, maar daar kon ik met de auto niet komen. Dus wat verder gereden, en net binnen het gebied parallel aan de grote weg op het gras geparkeerd naast een beek. Ik had hier wat ruimte dus vandaag gekozen voor een FD3 inverted V op 5m hoogte. De setup was weer de Kenwood TS50 met een MFJ rolspoeltuner, een omgebouwde transistorlineair welke ongeveer 300W deed, low pass filter, 2x semi tractie accu van 100Ah voor de lineair, 1x 80Ah accu voor de set en laptop welke ik vandaag voedde met in serie 6V accu's zodat er 18V uitkwam voor de laptop. Zo had ik ook geen last van de inverter zoals de avond ervoor.Ik was net in de lucht toen Staatsbosbeheer een kijkje kwam nemen. Uitgelegd wat ik aan het doen was, en hij gaf aan de volgende keer even via email te laten weten als ik een activiteit ging ondernemen in het gebied. Ik mocht een paar uur blijven staan omdat ik geen regels overtrad met het parkeren van de auto. Het was erg zonnig en veel amateurs hadden de shack verlaten en waren aan het genieten van het weer. Op 20m heb ik geroepen maar geen respons. Toen naar 40m gegaan en een paar stations gewerkt, maar een duitser gaf aan dat mijn audio slecht was. Dit bleek door de lineair te komen; of RF instraling, of een te lage accuspanning. Toen met 100W verder gewerkt en op een gegeven moment zelfs een pile up gehad. Toen het daar ook weer afzwakte heb ik 2 verbindingen op 80m gemaakt maar daar bleef het bij. Terug naar 40m en 20m gaf geen nieuwe resultaten meer. Na dik 50 qso's ben ik weer QRT gegaan.


Ook deze keer weer bedankt voor je verhaal Mark en tot de volgende 
73'44 PAFF-Team.

No comments: