Monday, April 27, 2020

Enno PF5X/p vanuit PAFF-0179 op 19 April 2020.
De nieuwe lijst werd dit weekend van kracht en met de verveling van thuiszitten (Corona) en het mooie weer, was er genoeg aanleiding om erop uit te trekken. Aangezien ikzelf de Zeldersche Driessen had voorgesteld, leek het me leuk daar maar eens mee te beginnen.


 Het is een klein gebied vlak tegen de Duitse grens langs het stroomgebied van de Niers. Ik ben er 12 april al eens wezen kijken en had een mooie plek gevonden in de uiterste noord-oostpunt van het gebied. Daar kun je met een auto komen over een onverharde landweg (heel rustig rijden dus).

 De grens van het gebied heeft een afrastering, dus aan bevestigingspaaltjes geen gebrek. De 12m Spiderpole met 30m end-fed stond snel overeind en de Honda EU20i knorde ook al snel.


 Omdat er wel 3 CW contesten parallel waren dit weekend, heb ik de meeste QSOs op 30m gemaakt (~80 qso's). Condities waren redelijk en omdat er in zo'n natuurgebied geen storing van Chinese prut electronica is, kun je ook de zwakkere signalen makkelijk nemen (had ik dat thuis maar, zucht ...). Nadat 30m uitgeput raakte heb ik de 40/20m end-fed nog even opgezet. Op 40m wordt midden op de dag nog niet zo veel ge-contest dus ik kon op 7024 snel een paar QSOs maken. Om ook nog wat DX te werken heb ik toch nog 20m geprobeerd.


 Ik moest wel uitwijken naar een frekwentie hoog in de band (14064), maar na een self-spot heb ik zelfs een paar Amerikanen kunnen werken met goede signalen.
Met 127 QSOs in de log heb ik deze geslaagde activatie met een tevreden gevoel afgesloten. LotW en ClubLog zijn ondertussen alweer bijgewerkt.

Bedankt Enno voor jou verhaal
73'44 PAFF-Team.

No comments: