Monday, April 11, 2022

PG3N/P, PAFF-0148 en PAFF-0179, Oeffelter Meent en Zeldersche Driessen, 9 en 10 april 2022

Ik heb voor het eerst een PAFF aktiviteit gedaan. Op zaterdag had ik veel last van de harde wind bij het opzetten van de antenne. Na mijn 2 EFHW antennes te hebben geprobeerd, besloot ik de trap kwart golf vertical 40/30/20 te gebruiken. Dit bleek voor zowel zaterdag als zondag de beste antenne te zijn. Ik heb vanuit de auto gewerkt en gelogd, en mijn powerbank bleek voldoende stroom te leveren voor mijn HF-set en het voeden van mijn laptop.

Op zaterdag heb ik 102 CW QSO's kunnen maken en zondag 70 CW QSO's. Ik ben zondag om 16:00u lokale tijd QRT gegaan na eindeloos CQ roepen. De condities waren toen ook veel slechter dan de dag daarvoor.

Beide dagen heeft de opbouw en het gebruik van de antennes veel tijd gekost, maar voor een eerste aktiviteit ben ik toch zeer tevreden. Dit smaakt naar meer... !

73/44, Peter, PG3N


Locatie PAFF-0148

Antenne opstelling in de Oeffelter Meent
Locatie PAFF-0179

Opstelling in de Zeldersche Driessen


No comments: