Tuesday, April 12, 2022

PF44F, PAFF-0224, Kraayenbergse Plassen, 12 april 2022

Na mijn mislukte poging van afgelopen zondag, ben ik vandaag opnieuw naar PAFF-0224 gereden (10 minuten van mijn huis). Het weer was heerlijk, 20 °C en een zonnetje. Dus het zonnepaneel kon weer uitgeklapt worden.

Dit gebied is niet vanuit de auto te activeren, maar langs de Wielweg is een soort voormalige parkeerplek in het gebied waar nu een wandelaarshek voor staat (in het gebied lopen paarden en runderen vrij rond). Dat betekent even de auto uitpakken en de boel ca. 30m versjouwen. Geen probleem met deze weersomstandigheden ... Ik besloot mijn good-old 1/4 golf vertical voor 40-17m op te zetten om zodoende met 1 antenne alle belangrijke banden voor WWFF werk tot mijn beschikking te hebben.

Tijdens het opzetten kwam de boswachter van het Brabants Landschap nog even langs. Aardige kerel die voorheen in het leger iets met communicatie had gedaan en het dus allemaal interessant en leuk vond. Na een half uurtje opbouw ging de eerste CQ om ca. 10utc de lucht in op 40m. Daar kreeg ik een half uur lang een stevige pile-up voor de kiezen. Alle 'usual suspects' kwamen weer voorbij. Daarna naar 30m en daar zat KD1CT blijkbaar al klaar want die knalde er gelijk uit met een dik signaal ... Ik kon echter niet een pile-up aan de gang krijgen tot mijn verbazing, dus na een paar QSO's naar 20m. De condities waren redelijk en in ieder geval een stuk beter dan op zondag. Een aantal UA9's en een paar Noord-Amerikaanse stations wisten in het log te komen. Ook 17m was open maar het aanbod was niet erg groot. Wel een paar DX stations gewerkt (W/VE).
Op een gegeven moment werd ik verrast door bezoek van een kudde paarden die uit de struiken te voorschijn kwamen. Zo'n 20 stuks liepen voorbij, snuffelden wat aan mijn zonnepaneel en powerstation maar constateerden dat die niet te eten waren en verdwenen gelukkig ook weer snel zonder radials of coax te beschadigen. Tja, je staat in een natuurgebied tenslotte ...
Na nog wat heen en weer schakelen (ook weer terug naar 30 en 40m) was de koek na 2 uur operating tijd en 140 CW QSOs in het log wel zo'n beetje op.

Een geslaagde activatie op een mooie plek.

73/44, Enno, PF5X

Antenne in linker bomen
Opstelling onder de bomen

Bezoek van paarden
Locatie PAFF-0224


No comments: