Sunday, April 10, 2022

PF44F, PAFF-0222 & -0223, Kesselse Waard en Hemelrijksewaard, 10 april 2022

Ik was vandaag van plan, in het kader van het PAFF activity weekend, drie nieuwe parken te activeren. Het zijn er twee geworden, PAFF-0222 en -0223, de Kesselse Waard en Hemelrijkse waard die op 10 minuten rijden van elkaar aan de Maas liggen in de buurt van Lith. Ik had deze twee gebieden al eens bezocht voordat ze aan de lijst werden toegevoegd en had daarom de locaties al op het vizier.

Na ca. 40 minuten rijden van mijn huis kwam ik aan in Kessel en reed ik over de dijk naar de locatie aan het water. Het lijkt een oude veerstoep of steigerplaats te zijn en je kunt er prima parkeren. Ook is er een hek waar je makkelijk je mastje aan vast kunt maken. Ik heb de 30/17m EFHW opgezet en mijn telescoop antenne (op lengte voor 20m). Daarna ben ik om ca. 08:45utc begonnen met CQ roepen op 30m. Aan de spots op het cluster kon ik zien dat de condities een stuk slechter waren dan op zaterdag. Lars appte me dat er een G3 geo-magnetische storm was geweest. Tja, als je wil dat de zonneactiviteit toeneemt dan loop je het risico dat dit gebeurt. Hoe dan ook, op 30m was er nog een behoorlijk goed aanbod met vele chasers. Op 20 en 17m kon ik maar heel weinig verbindingen maken (3 + 3). Gelet op het geplande dag programma ben ik na 50 minuten en 51 QSO's gestopt om naar het nabijgelegen Hemelrijksewaard te rijden.

Mooie plek met uitzicht over het water
Locatie PAFF-0222

Voor zover ik kan overzien is er maar 1 plek waar je met je auto kunt staan in de Hemelrijksewaard en dat is op een oude parkeerplaats naast een watersportvereniging aan de westkant van het gebied. Dat bleek inderdaad een prima plek. Weinig mensen en een omheining waar je makkelijk je mast aan vast kunt maken. Er lag wel ongelooflijk veel afval (PET flesjes en blikjes) van mensen die denken dat de natuur een afvalemmer is. Waardeloos !!
Enfin, ik heb snel weer dezelfde antennes opgezet als in het vorige park en was om ca. 10:30utc weer in de lucht. De condities hadden zich intussen iets verbeterd. Behalve 30m waar ik toch de meeste verbindingen heb gemaakt, kon ik ook op 20m uit de voeten (27 QSO's) en op 17m heb ik slecht 4 QSO's gemaakt. Zo werkte ik nu wel KD1CT op zowel 30m als 20m. Op die laatste band was hij S9. Nog een drietal andere Noord-Amerikanen wisten op 20m in het log te komen. Verder vele bekende chasers uit Europa. Uiteindelijk heb ik in ca. 50 minuten 71 stations gewerkt, voordat ik de boel weer inpakte voor het derde park, de Kraayenbergse Plassen.

Parkeerplaats Hemelrijkse Waard

Het zonnepaneel deed weer goed zijn best ...
Locatie PAFF-0223

De Kraayenbergse Plassen zijn bij mij om de hoek dus het lag voor de hand om dat park ook even mee te pakken. Helaas, na opbouw van het station (deze keer alles uitpakken en sjouwen omdat je er niet met de auto in kunt) bleek ergens een onderbreking in de voeding voor mijn keyer te zitten. Ik kon het ter plekke niet vinden. Alles leek goed met elkaar verbonden. Dus ben ik onverrichter zake naar huis gegaan. Aldaar aangekomen bleek dat alleen de isolatie van het +12V draadje vast te zitten en niet de geleider .... Als ik dat had geweten had ik het in het veld kunnen repareren. A.s. dinsdag 12 april,  in de herkansing ... (hopelijk zijn de condities dan ook beter).

73/44, Enno. PF5X/PF44F


No comments: