Wednesday, April 13, 2022

PC5Z/P, Diverse Zeeuwse parken: PAFF-0216, PAFF-0177, PAFF-0068, PAFF-0082 & PAFF-0090; Groot Eiland, De Putting, Verdronken Land van Saeftinge, Margaretha Polder en Canisvliet, 9 en 10 april 2022

Harm heeft in het activity weekend flink uitgepakt met maar liefst 5 activaties (en een kapotte auto ...).

Ik was zaterdag lekker vroeg vertrokken naar het nieuwe park PAFF-0216, Groot Eiland, om rond de middag weer op tijd thuis te zijn. Heb nog een kwartier naar PA226FF geroepen op 20m maar ik kwam er helaas niet door. Waarschijnlijk had jullie meer vermogen dan ik en geen EFHW draadje? [Ed. Lars gebruikte 400W en een hexbeam op 20m/SSB...].
Mooi waren op 20m 2 verbindingen met AustraliĆ«, VK5PAS & VK5MAZ, beiden S5 op het EFHW multiband draadje! Verder goede pile-ups. Maar het was wel echt berekoud door de wind. Ik heb nog nooit zoveel kou gehad op activatie ... Ik ben daarom een paar keer in de auto gaan zitten om het wat warmer te krijgen. Ik heb ca. 180 QSO’s gemaakt.

Opstelling in PAFF-0216

Locatie PAFF-0216

Toen ik weer thuis was heb ik PA225FF nog kunnen werken.

Na de wandeling met de hond ben ik nog even snel naar PAFF-0177, De Putting, gegaan. Helaas sloeg het weer om. Even leek het erop dat een dreigende bui langs zou trekken, maar dat was fout gedacht. Na 30 minuten heb ik nog net op tijd de mast omlaag gekregen voordat ik in een hagel- en sneeuwstorm zat. Normaal zit alles netjes terug ingepakt in de auto, maar nu heb ik in rap tempo alles erin gekegeld. In de 28 minuten 'air time' heb ik toch nog 53 QSO’s gelogd vanuit PAFF-0177. De pile-up ging dus lekker ... Hoop dat het morgen niet zo koud is als vandaag.

Opstelling in PAFF-0177

Locatie PAFF-0177

Zondag liep het anders dan gepland. Ik ben als eerste redelijk vroeg naar PAFF-0068, het Verdronken Land van Saeftinge, gegaan. Na een uurtje ben ik opweg gegaan naar de volgende (PAFF-0082), maar kreeg problemen met de auto. De voorrem liep vast (bleek na een poos) en zodoende had ik de route wat aangepast, maar ik kon PAFF-0082 niet meer halen. Ik heb een paar keer moeten stoppen om te koelen en ik ben uiteindelijk omgekeerd richting een goede maat van me om de auto daar achter te laten. Ondanks dat het zondag was zei hij “Zet maar op de brug” en na wat uitpluiswerk heeft hij de rem cilinder uit elkaar gehaald en gangbaar gemaakt. Met een paar uurtjes vertraging kon ik, ongelofelijk maar waar, weer terug op pad! Terwijl ik dacht dat het bij 1 activatie zou blijven, heb ik er toch nog 3 kunnen doen ... !

In PAFF-0082, Margaretha Polder, was ik iets te snel met afbreken. Het zaakje zat zo goed als in de auto, toen ik er achter kwam dat ik nog geen foto’s had genomen. De mast zat nog vast aan een paal dus die heb ik voor de show even terug omhoog gedaan šŸ˜Š.
Als laatste bij PAFF-0090,Canisvliet,  nog even over de band gedraaid op 20m waar zo goed als geen aanbod was. Toen hoorde ik VK2FR Jordan CQ roepen, niemand riep terug? Keertje proberen en hij komt terug voor PC5Z/P met 85 Watt en een draadje !! Kortom, al met al toch nog een zeer geslaagde dag !

Opstelling in PAFF-0068

Opstelling in PAFF-0082

Opstelling in PAFF-0090


73/44, Harm, PC5Z

No comments: