Thursday, April 21, 2022

PD0RWL/P, PAFF-0212, Aalkeetbuitenpolder, 20 april 2022

Het was een klein uurtje rijden om actief te zijn in de Aalkeetbuitenpolder. Er is een plaats waar voldoende ruimte is om goed te kunnen activeren, goed voor een P  marker dus. De A20 geeft op deze plaats wel QRM van het verkeer.
In de polder stonden de bloemen in volle bloei.

Gewerkt met het bekende materiaal, Icom 706MK2G, de FD4 en de mast die ik deze keer aan paal had gebonden. Ik begon op 20 meter met OH6GAZ als eerste station in de log, maar er was verder weinig aanbod, dus ben ik snel naar 40 meter gegaan. Daar liep het goed, met regelmatig een pile-up.
Goede korte skip op 40m, die richting Engeland vele qso mogelijk maakte, evenals Frankrijk met uitstekende rapporten. Ik werkte Harrie F/PA3CWQ die daar op vakantie was met 5/9. Ook de Nederlandse en Belgische stations waren er in grote getale, alleen de signalen waren minder deze dag.
Nadien heb ik nog wat QSO's op 20 meter kunnen maken, waarvan één DX: KD1CT met 5/7.
Ik ben later de middag nog even op 2 meter geweest en heb met Gerard PD2GCM/M  gewerkt (ook op 2 meter).
Er stond uiteindelijk een mooi aantal QSO's in de log, 178, uit 27 landen. De meeste QSO's zijn  gewerkt op 40m.

2 grondverzet machinisten die op de A20 werkzaam waren kwamen even kijken wat ik aan het doen was. Na een korte uitleg vonden ze dat ik een leuke hobby had. Zelf gebruikten ze een bedrijfsmobilofoon.

73/44, Toon, PD0RWL


Opstelling PAFF-0212
Locatie PAFF-0212


No comments: