Monday, April 18, 2022

PF44F, PAFF-0074, Lageland van Texel, 18 april 2022

18 april: International Radio Amateur Day, mijn verjaardag (hoezo "destiny") en vakantie op Texel. Kortom een mooie gelegenheid om even een natuurgebied de lucht in te slingeren. Wij hadden in Oosterend een huisje gehuurd en dan zit je vlakbij een deel van PAFF-0074, nl. Wagejot. Daar had ik op Google maps een prima parkeerplekje gespot. Bleek ook een fijne plek te zijn met een handig hek voor de mast. Ik was om ca. 09:20utc ter plekke en kwam vlak na 10:00utc in de lucht na mijn 17-40m kwart golf vertical te hebben opgezet. De Spider pole "implodeerde" een paar keer. Soms is het moeilijk de delen goed aan elkaar vast te krijgen (vocht?).

De condities waren niet geweldig. Gelukkig liep het op 40m met Europa wel als een speer, dus had ik in no-time de bekende chasers wel weer in het log staan. Op 30m ging het moeizaam. Zelfs KD1CT kon ik met moeite werken terwijl dat normaal een fluitje van een cent is. Op 20m ging het iets beter, maar DX was erg moeilijk (K1RO, VE9MY en 4L6QL). Ik heb nog even kort 17m geprobeerd hetgeen slechts 1x UA0 en een drietal Europese stations opleverde.

In verband met andere plannen samen met de familie heb ik na 1 uur en 72 QSO's de stekker eruit getrokken. Een redelijk resultaat voor zo'n korte activatie. Ik heb me weer prima vermaakt in een mooi gebied met fantastisch weer. Behoorlijk wat vogels gezien die je thuis niet ziet: lepelaar, slobeend, bergeend, kluut, goudplevier, bruine kiekendief, veldleeuwerik om een paar te noemen.

73/44, Enno, PF5X

Locatie PAFF-0074 (Wagejot)

Opstelling in PAFF-0074 


No comments: