Sunday, June 6, 2021

PF5X/P, PAFF-0004, De Hamert, 5 juni 2021

Ik had deze activatie gepland in combinatie met de IARU Region 1 Fieldday (5/6 juni, 1500-1500utc) en de UKSMG 6m contest (5/6 juni, 1300-1300utc). De Hamert is niet zover rijden en ik had een mooie parkeerplaats in het noordelijk deel van het gebied bij een redelijk open plek in het bos op Google maps gevonden (staat al op de kaart, tnx Lars !).

Alles dus in de auto gestouwd: 2x Spider minipole (aanrader: slecht 72cm lang, 17 delen, 10m hoog en behoorlijk stijf => veel beter dan de minipole van DX-wire), 10m alu mastje, 10-40m endfed en een 6m Moxon. Verder een vouwbaar zonnepaneel, power station en als back-up een Honda EU20i aggregaat.
De bosweg vanaf de parkeerplaats wordt gesloten door een mooi nieuw stalen hek, met een extra, super stevig stalen paaltje voor de stand 'open'. Dit was een ideaal bevestigingspunt voor mijn alu mastje met 6m Moxon. Deze stond dus snel fier omhoog, en ik kon om ca. 1330utc de set aanzetten. Weinig contest verkeer, maar er waren wel multi hop Es condities naar het Midden Oosten. Zo hoorde ik HZ1TT, A71VV en 9K2NO, maar kon ze helaas niet werken. (de Moxon had ik ook verkeerd uitgericht tgv. de kompas app van mijn iPhone die een volledig foutief noorden aangaf; werkt deze app uberhaupt wel?).

Het zonnepaneel bleek al snel nagenoeg overbodig: het was dicht bewolkt en er kwam een magere 10W af. Nadat ik slechts 4 station in mijn 6m log had (overigens wel een verbinding met Cyprus , C4I), ben ik om 1500utc overgestapt naar de velddag contest. Daar had ik best wel hoge verwachtingen van, maar helaas, de populariteit van deze contest is door de jaren heen behoorlijk weggezakt. Wellicht mede veroorzaakt door het onbegrijpelijke besluit om deze wedstrijd in een cw en ssb deel te splitsen ... Enfin, er deden wel veel Russen mee gelukkig.
Onderstussen had ik de capaciteit van mijn powerstation opgesoupeerd, dus moest het aggregaat aan helaas. Daarmee heb ik nog anderhalf uur gedraaid voornamelijk op 20m waar verreweg het meeste aanbod was. Ik had RBN aangezet en er kwamen dus nog wat WWFF chasers langs die overigens geen van allen begrepen dat ik ook een volgnummer nodig had voor de velddag contest ...
Uiteindelijk ben ik om ca. 1800utc gestopt (het werd ook behoorlijk frisjes), met 91 QSOs in de log. Niet bijzonder veel voor 4.5 uur activiteit ...

Locatie PAFF-0004
Operating positie

6m Moxon op 10m uitschuif mast
2x 10m Spider pole tussen de bomen met 10-40m EFHW


No comments: