Monday, June 21, 2021

PA3HHT/P, PAFF-0188, IJsselmeer, 13 juni 202

Dit keer wilde ik een combinatie maken van PAFF-0188 IJsselmeer met de vuurtoren Workum (NET-178 zie ook Lighthousetour.nl). Beide konden wel een activering gebruiken. Na een warm welkom van de vuurtoren bewoners werd het station in de voortuin opgebouwd. Zo prachtig als het weer was, zo slecht waren de radio condities. Op 40m had ik na bijna 3 kwartier CQ-roepen een droge keel en slechts 14 stations in het log. Na 7 stations in de eerste 10 minuten op 20m, opnieuw een droge keel. Ik had me voorgenomen maximaal 2 uur in de lucht te zijn en/of bij 100 QSO’s te stoppen. Mijn ervaring heeft me inmiddels geleerd dat dit die dag op die manier nooit zou lukken. Ik heb het station dus maar weer afgebouwd en met de bewoners afgesproken de activering een andere keer voort te zetten. Zoals vooraf ook gepland ben ik de rest van de dag met mijn XYL van de buitenlucht gaan genieten. We zagen dat dit zuidelijke deel van PAFF-0188 redelijk eenvoudig is te activeren. Het agrarische deel met de auto aanrijden is overigens wel beperkt. 

73/44 Maus, PA3HHT

       No comments: