Tuesday, June 8, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0186, Lieftinghsbroek, PAFF-0144, Drouwenerzand, PAFF-0038, Hooghalen-Grolloo, 7 juni 2021

Ik ben vroeg vertrokken i.v.m veel kilometers om de drie activiteiten deze dag te volbrengen. Ik heb bij alle drie activiteit gewerkt met de Icom 706MK2G, FD4 en 8 meter mast op de auto.

Ik bij de eerste activiteit volgens planning op tijd aangekomen. Het was rustig op de weg naar het noorden. Tijdens het uitlopen van de FD4 antenne, merkte ik dat er zeer veel muggen actief waren. Daarom besloot ik vanuit de auto het gebied PAFF-0186 te activeren. Het lange gras en de grond waren nog goed nat met hier en daar wat plassen. Met warm weer is dat een ideael plek voor de muggen. Dus nu was het beter om niet ver het gebied in te gaan. Het is  een rustig gebied. De start was op 20 meter,eerste station was UT5PI, Oekraine. De QSO's liepen goed, met totaal in kort tijd 116 in log. Daarna ben ik  volgens mijn tijdsplanning naar het volgende gebied gegaan, hetgeen een half uurtje rijden was.

Locatie PAFF-0186
Parkeerplek
           

In PAFF-0144 aangekomen, heb ik de mast en FD 4 weer opgezet. Het is ok een rustig gebied. Er waren wat bomen gekapt zijn, en kon er daarom met de auto goed staan.

De condities waren prima, en ik heb vele ON, en PA stations kunnen werken. ON3YB was de eerste in het log van totaal 103 stations, waaronder velen die eerder op 40 en 20 meter gewerkt zijn. Ik heb ook een station uit Ierland kunnen loggen, evenals Schotland en Luxemburg met prima signalen.
Ik ben weer volgens tijdsplanning gestopt met 103 QSO's vanuit PAFF-0144 en vertrokken naar de derde activatie in de omgeving van Elp .

Locatie PAFF-0144

Parkeerplek

PAFF-0038 had ik vorig jaar nog willen activeren met PD75FREEDOM, maar, helaas, dat verliep anders i.v.m autopech.
De eerste in dit gebied was Peter DH2PL. Ik kom Peter regelmatig tegen op HF in Kasteel en FF activiteiten in NL en België. Ook hier waren de ON en PA stations goed te werken, evenals DX op 20 meter. KD1CT kwam al vroeg door met 59. Ook VE kon ik weer in het log zetten. Ook kon ik aardig wat P2P stations in het log zetten alsmede /M, /P en /QRP stations. Tegen het eind de dag heb ik wat langere QSO's gemaakt, o.a die met Colin uit Frankrijk, die soms Breda komt bezoeken, 25 km van mijn home QTH. 

Locatie PAFF-0038

ParkeerplekAl met al een leuke dag met veel QSO’s. Ik heb een landenanalyse gemaakt van de QSO's van deze dag:
40 Italië, 33  Duitsland, 24 Polen, 17 Frankrijk, 15 België, 13 Spanje, 12 Finland, 11 Nederland, resterend met ca. 5 QSO's: Oostenrijk, Engeland, Slovenie, Schotland, Hongarije, Tsjechie en Slovakije, Zweden, Kroatie, Hongarije. DX landen waren ,USA,VE,en R9. Totaal 303 QSO's in ongeveer 7 uur geeft 44 QSOs per uur.

De terug reis verliep goed, weinig of geen file, en gezien deze 3-in-1 activatiteit kwam ik na 15uur en 650km op de teller voldaan en weer goed thuis. Het was een trip om de PAFF een kleine 'boost' te geven. Leuk voor de chasers om in één dag 3 referenties te werken vanuit Noord-Oost Nederland.

Tot een volgende activatie,

73,44

Toon, PD0RWL


No comments: