Sunday, June 20, 2021

PA9CW/P, PAFF-0087 en PAFF-0108, Grebbeberg en Rijntakken, 12/13 juni 2021

Ik heb afgelopen weekend twee parken geactiveerd.
Vanwege het prachtige weer, met de fiets vanuit Oosterhout naar Lienden gefietst. Als eerste gebied heb ik PAFF-0087, de Grebbeberg, geactiveerd. Rond twee uur kwam ik daar aan. Ik reed aan de “verkeerde” kant van deze ca. 50 meter hoge berg. Ik reed aan de kant van het water en kon de berg alleen op via een trap. Dus helemaal omrijden en naar boven gefietst. Daar was geen picnicktafel maar wel een bankje, met een mooi uitzicht tussen de bomen door. Dus daar alles ge├»nstalleerd en de antenne opgebouwd. Het ging, ondanks de hoogte van de berg, niet echt vlot. Waarschijnlijk was het te warm in de shack van de chasers.  KD1CT had ook moeite om mij te horen. Uiteindelijk na ruim drie uur, toch de benodigde 44 QSO’s in het log. Daarna met de fiets naar de camping “De Fruitboom” en daar overnacht.

Locatie PAFF-0087
                   

   


Zondag lekker vroeg naar PAFF-0108 gereden. Het was in de ochtend toch al redelijk warm. Rond half tien kwam ik aan op het park. Naar een plekje gezocht en op 30 meter gaan roepen. Het ging deze ochtend allemaal wat vlotter dan gisteren. Daarna nog met de QCX voor 40 meter gaan roepen. Tegen twaalf uur werd het aanbod steeds minder. Je hoorde ook SOTA stations blijven aanroepen die geen antwoord kregen. Waarschijnlijk toch te warm om in de shack te zitten. Op de diehards na. Zoals bv EA2DT. Die is ook altijd van de partij. Na een kleine twee en een half uur stonden ook hier weer 44 QSO’s in het log. Na de activatie weer met de fiets terug naar Oosterhout. Een ritje van ongeveer 80 km. Met prachtig mooi weer was dat geen probleem.

Op zaterdag 2 SOTA en 1 WWFF stations gewerkt. Op zondag 4 SOTA en 3 WWFF stations gewerkt. Gebruikte rig: QCX voor 30 en een QCX voor 40 meter. Antenne 30 meter HyEndFed en een 40/20/10 HyEndFed. Accu 12V NiMH 4200 mAh.

Locatie PAFF-0108
                               73/44, Tonnie, PA9CW

No comments: