Sunday, June 6, 2021

PA9CW/P, PAFF-0078, Tiengemeten, 5/6 juni 2021

Dit weekend PAFF-0078, Tiengemeten geactiveerd. En ook meegedaan aan de velddag contest.

Na 60 km op de fiets kwam ik zaterdag rond halfdrie op de camping aan. Het was een frisse dag, rond de 12 graden. Tent opgezet en een uurtje of twee actief geweest. Het was wel erg koud 's avonds. Zondagochtend opgestaan met een prachtig zonnetje en weer een uurtje of drie actief geweest. Helaas moest ik na ruim 5 uur stoppen vanwege lege accu's. Een mooi zonnepaneel had me wel uit de brand kunnen helpen. Een zwaardere accu had natuurlijk gekund, maar ik had al genoeg aan mijn fiets hangen  qua materiaal en gewicht.

In totaal 122 QSO's gemaakt met de KX-3 en als antenne de Bandspringer Maxi II, 80/40/30/20 meter (van SOTABEAMS ). Lengte ca. 2 x 27 meter. Geen SOTA en slechts 2 WWFF stations in het log. Er was voldoende ruimte op de camping, zodat ik de antenne volledig uit kon spannen. Ik had een picknick tafel naast mijn tent en kon daar lekker zitten. Ik heb iets meer dan 100 QSO's in de velddag contest gemaakt en de rest van de QSO's op 30 meter.


En de video impressie:


73, Tonnie, PA9CW

No comments: