Saturday, August 5, 2023

PD0RWL/P, PAFF-0051, Boswachterij Dorst, 4 augustus 2023

Dit was de vierde activiteit in de augustus activiteiten maand (2x ONFF en 2x PAFF). De start was met ON3GTV, maar dit ging moeilijk vanwege veel terugwerking en slechte audio. De SWR was ook niet OK, dus daar moet ik naar kijken!
Ik heb ddarna een andere (reserve) FD4 genomen en een andere set. Daarom uiteindelijk wat later gestart  met als setup de Kenwood TS 50, 25 Watt en de orginele Fritzel FD4 in de mast op de trekhaak van de auto. Als voedingsbron een Lipolive4 20 Ah accu.
Later heb ik de Icom 706MK2G nog even gebruikt als test en alles was toen OK. De slechte SWR kwam dus door de 1ste FD 4.

De QSO's verliepen voorspoedig, soms met een pile-up (40m). Ik ben later naar 20 meter gegaan, maar de condities waren daar minder. Op 10 meter kon ik wat stations uit de omgeving werken maar verder waren de condities daar slecht. Ook op 145.425 FM met mobielantenne heb ik een paar QSO's kunnen maken. 

Het was regenweer, maar in auto kon ik de activiteit goed uitvoeren. De parkeerplaats waar ik stond is een prima plek voor een activatie.

Tot een volgende activatie.

73/44, Toon, PD0RWL

Locatie in PAFF-0051
Opstelling


No comments: