Saturday, August 12, 2023

PA44WFF/P, PAFF-0234, Lingezegen, en PAFF-0048, Ooypolder en Millingerwaard, 10 en 11 augustus 2023

Donderdag 10 augustus 2023 ben ik op de fiets naar PAFF-0234, Lingezegen gereden. Rond een uur of negen vertrokken voor een 100 kilometer lange tocht. Het was lekker weer, met een temperatuur van ongeveer 20 ℃. Rond half twee kwam ik aan op dit park. Er was deze keer weer een picnick tafel. Helaas stond deze in de felle zon. Mijn zender was op een gegeven moment oververhit, dus ik heb met een etui gezorgd voor wat schaduw. Na anderhalf uur had ik 45 QSO's in het log en ben ik naar de camping in Groesbeek gefietst.

Na een goede nachtrust, ben ik 's ochtends rond negen uur naar PAFF-0048, Ooypolder en Millingerwaard gereden. Een tochtje van ongeveer 15 kilometer. Na wat zoeken vond ik uiteindelijk een mooi locaties. Een "oude veldoven". Daar kon ik mooi in de schaduw staan, want het was ondertussen erg warm geworden. Rond elf uur ben ik begonnen met CQ-en op 40 meter. Het was niet zo heel druk met chasers. Op het einde nog een aantal-WWFF stations gewerkt. Na bijna twee uur had ik 45 QSO's in het log. Beide activaties heb ik met de KX3 - CW - QRP - 2 x 27 meter dipole gedaan. Daarna ben ik terug naar huis gefietst met, helaas, een harde tegenwind en een temperatuur van 27℃. In totaal ongeveer 225 kilometer gefietst. Prima daagjes voor outdoorradio.

73/44, Tonnie, PA9CW

Locatie PAFF-0234
Locatie PAFF-0048
No comments: