Tuesday, August 22, 2023

PA44WFF/P, PAFF-Tour: 10 maal PAFF in Limburg, 16-20 augustus 2023

Vanaf 15 augustus 2023, heb ik zes dagen in Limburg gefietst. Daar heb ik 10 Flora and Fauna parken geactiveerd. De overnachtingen heb ik op campings gedaan. Het was prima weer en ik heb slechts één dagje regen gehad.

De eerste dag heb ik 97 kilometer gefietst naar camping Den Buizerd. De tweede dag, 16 augustus, heb ik twee Flora and Fauna parken geactiveerd. PAFF-0004, De Hamert en PAFF-0008, Meinweg. Daarna naar camping Raayerhof gefietst, goed voor 83 kilometer.

Locatie PAFF-0004
Locatie PAFF-0008

De derde dag (17e) was het wat frisser als de afgelopen dagen. In het eerste park, PAFF-0118, Roerdal, was het lastig om een geschikte plek te vinden. Maar na een halfuurtje zoeken had ik toch een hele mooi plek gevonden. HF condities waren niet echt slecht. Op naar het volgende park, PAFF-0217, Limbrichterbos. Het werd ondertussen wel wat warmer, maar het was zeker geen weer voor een T-shirtje. In dit tweede park was een mooi plekje met twee boomstammen die je als tafel en stoel kan gebruiken. Ook hier liep het goed met het aantal QSO's. Na deze activatie ben ik naar camping Hoeve Krekelberg gereden. Goed voor zo'n 57 kilometer.

Locatie PAFF-0118
Locatie PAFF-0217

De vierde dag (18e) begon weer een beetje frisjes en mistig. Maar het werd in de loop van de dag behoorlijk warm met zo'n 28 ℃. Het eerste park, PAFF-0150, Geleenbeekdal, was erg moeilijk toegankelijk. Veel hekken om dit park. Maar op een bruggetje kon ik dit park toch activeren. En er was genoeg ruimte voor de 2 x 27 meter dipole. Het tweede park vandaag was PAFF-0043, Kunderberg. Met recht 'berg', want ik heb flink moeten klimmen. Ik stond op een landweggetje waar gelukkig geen verkeer kwam. Mooi in de schaduw en genoeg ruimte voor de antenne. De QSO's liepen iets minder snel. Na deze activatie naar camping Botkoel, zo'n 41 kilometer fietsen.

Locatie PAFF-0150
Locatie PAFF-0043

De vijfde dag (19e) was het 's ochtends nog droog. Maar in de middag begon het helaas wat te regenen. In het eerste park, PAFF-0183, Bemelerberg & Schiepersberg, had ik een mooi plekje gevonden langs een landweggetje. Mooi met een bankje en wederom heel veel ruimte om de antenne volledig uit te spannen. Ondanks een hoge K toch een mooi QSO rate gemaakt. In het tweede park, PAFF-0119, Savelsbos, begon het helaas wat harder te regenen. Gelukkig was het druk met chasers. En waren er snel voldoende QSO's in het log. Na 73 kilometer fietsen kwam ik weer terug op de camping.

Locatie PAFF-0183
Locatie PAFF-0119

De laatste dag (20e) van deze PAFF-Tour begon in de Brunssumerheide, PAFF-0096. Ik had in het park een speelplek gevonden. Na een halfuurtje werd het daar erg druk met veel ouderes met kinderen. Gelukkig had ik hier in no-time voldoende QSO's in het log. En kon ik snel op naar het laatste park van deze PAFF-Tour: de Grensmaas, PAFF-0197. Dit is een park wat eigenlijk maar voor een heel klein gedeelte bestaat uit "grond". Het heet niet voor niets Grensmaas. Het overgrote deel is gewoon de Maas. Maar in het Noorden, bij de jachthaven is een plekje. Ik stond mooi onder een boom in de schaduw. De QSO's liepen hier wat moeilijker, maar na anderhalf uur had ik voldoende QSO's. Daarna ben ik in één stuk naar huis gefietst. Na 161 kilometer was ik weer thuis.

Locatie PAFF-0096
Locatie PAFF-0197

Ik had een voldane 6 dagen; heerlijk fietsen, kamperen en outdoorradio. Wat wil een mens nog meer.


73/44, Tonnie, PA9CW

No comments: