Sunday, June 6, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0002, De Biesbosch, 5 juni 2021

Ik had vandaag tegen de middag een boodschap te doen in Drimmelen. Daarom ben ik eerder vertrokken om gecombineerd ook De Biesbosch weer eens te activeren, op een andere plek, dicht bij Hank (goed voor een P marker). Dit is een plek waar je met auto kunt komen en staan (i.v.m verwachte regen deze dag).
Het was een goede en leuke plek om hier te activeren. Ook met goed weer. Er is nl. een pad dichtbij naar beneden over de dijk. Je kunt dan tegen de bosrand aan in de schaduw zitten als de zon op zijn warmst is.
De wandelaars, die me soms aanspraken i.v.m de zendhobby, vertelden dat er hier Bevers te spotten zijn. Dit is wel een stilte gebied, dus je moet niet te hard CQ, CQ Flora Fauna roepen, hi. Gelukkig is het hier wat minder druk dan bij Centrum De Biesbosch.
Er zijn een aantal campings in de buurt, maar het is niet zo druk als bij het Centrum de Biesbosch. De omgeving is ook wat anders, meer polder landschap, met kreken en kleine kronkelende watertjes.

Op 20 meter was het eerste station UR4UC om 04:49 UTC, ook een vroege vogel dus. Na ca. 45 minuten ben ik naar 40 meter gegaan. De qso's deze dag verliepen goed, veel aanbod van stations, ook dichtbij met Piet,  PA3GJK, uit de omgeving van Waspik via de grond golf. Daarna hebben we elkaar ook even op 2 meter en 70 cm gewerkt. Er waren vandaag veel P2P stations, die zich ook kwamen melden.

Een totaal van 151 QSOs in het log geeft aan dat de condities prima waren, weinig qsb en prima rapporten. Ook de QRP stations kwamen goed door.

Ik ben deze week 4 maal actief geweest. Naast  PAFF-0002, heb ik ook in BelgiĆ« 3 parken geactiveerd wat een  totaal van meer dan 500 qso's gaf deze week ... !

Tip voor de NL Novice: BelgiĆ« geeft de mogelijkheid voor de  NL Novice, operating practice op te doen op de HF banden.

Tot een volgende, 73

Toon Naenen, PD0RWL

   


No comments: