Wednesday, June 23, 2021

PA3HHT/P, PAFF-0077, Schokland, 19 juni 2021

Toen mijn XYL vroeg of er misschien nog ergens een vuurtoren of natuurgebied te activeren viel, dacht ik meteen aan een combi van PAFF-0077 Schokland en de replica vuurtoren in Oud Emmeloord (NET-205 zie ook lighthousetour.nl). We waren meteen op pad gegaan om nog een beetje van de zaterdagochtend activiteit op de banden gebruikt te kunnen maken. Ik wilde ook een kleinere mastconfiguratie uitproberen. Het idee was max. 2 uur zenden en max. 100 QSO’s en daarna wandelen.

Op 40m logde ik in de eerste 50 minuten meer dan 1 QSO per minuut. Daarna ben ik over de banden gaan draaien. Na 65 QSO’s (7xP2P) vond ik de activering geslaagd genoeg. Ik gebruikte 100W SSB en single band inverted V’s als antenne.

PAFF-0077 Schokland heeft een goed gelegen parkeerplaats nabij de vuurtoren en er is veel ruimte. Er staat zelfs een bankje. Dus zeer geschikt voor een activiteit. De XYL en ik hebben na deze spontane mini activering snel de wandelschoenen aangetrokken. Je kunt hier leuk wandelen en fietsen en de cultuur-historische achtergrond van het gebied is ook de moeite waard.

73/44 Maus PA3HHT

          


1 comment:

PA9CW, Tonnie said...

Maurice,
Wat een hoge QSO-rate joh. Maar ja met 100 W wil dat wel lukken.
Leuk, zo'n XYL die vraagt of je nog een activatie gaat doen.

73/44 PA9CW - Tonnie