Tuesday, March 23, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0194, Uiterwaarden Lek en PAFF-0195, Donkse Laagten, 22 maart 2021

Toon heeft twee van de nieuwe gebieden geactiveerd op maandag 22 maart. Hier zijn verslag:

Ik was vroeg vertrokken om op tijd zodra het licht wordt te kunnen beginnen in PAFF-0194 want ik had twee activiteiten gepland en ik wilde ook PAFF-0158, Boezems Kinderdijk even bezoeken voor een activiteit medio eind maart / april 2021. Dat wordt dus 1 april want ik heb toestemming gekregen om in het natuurgebied op een dam te staan bij een Kaas Boerderij aan de Molenkade. Er is nl. minder plaats om een auto te parkeren in dit gebied, dus ik heb vooraf de eigenaar van de kaasboerderij toestemming gevraagd.

PAFF-0194 is goed te bereiken Er is plaats genoeg voor één auto. maar er zijn meerdere plaatsen die een parkeermogelijkheid geven. Ik ben achteruit de dijk afgereden, om weer goed weg te kunnen rijden, Het was nl. wel slikkig op het eind van het weggetje, dus vanwege de voorwielaandrijving heb ik de voorwielen op harde ondergrond gezet. Bij twijfel zet ik altijd de hak van de schoen in de grond. Dat geeft een goede indicatie hoe de ondergrond is. Het is een mooi gebied waar de struiken al hun eerste bloesem hadden.

Gewerkt werd weer met de ICOM 706MK2G en de FD4 met mast op de trekhaak de auto. De vorige eigenaar van het land van 84 jaar kwam even een praatje maken, met de vraag wat ik aan het doen was. Hij begreep het want hij was in leger in 1954 ook in aanraking geweest met telegrafie. Nog wat over en weer gepraat over het boeren. Nu is het bedrijf naar zijn zoon gegaan en die houdt nu schapen in het natuurgebied, naast zijn werk op een scheepswerf.

De condities waren "fair" volgens het DX cluster, maar de rapporten en het aantal qso's waren desalniettemin prima. Signalen waren dan weer eens sterk en dan weer wat zwakker, Vanuit Duitsland was er weinig aanbod. Ik zag op het DX cluster de vraag, waarom ik niet 80 meter kon komen. Dat is al meer gevraagd, maar kan er verder niets mee. Dan moet ik eerst de F licentie gaan halen!
Het regende hier zolang ik bezig was met de activiteit. Dank aan de spotters, waardoor ik een goed aanbod aan qso’s had.

   

Na 72 QSO's de activiteit gestopt om het ritje van een half uurtje naar de PAFF-0195 te maken. Dat is een mooi gebied, met een goede plek om te parkeren. Ruimte genoeg, zelfs een bankje erbij (waar ik vanwege de regen geen gebruik van heb gemaakt). Veel fietsers en wandelaars, ook groepjes ouderen, van de nabije "zorgboerderijen".

Met hetzelfde materiaal gewerkt, ICOM 706MK2G en FD4 die ik over de sloot had gespannen. Het begon goed met aanhoudend aanbod. Ik heb veel op 40 m gewerkt en nadien ook op 20 meter, zelfs met wat DX erbij. Ook op 10 meter even 10 minuten CQ gegeven, maar helaas geen aanbod.
Wel op 2 meter in FM een drietal stations kunnen werken, die ik daarna ook op 40m via de grond golf heb gewerkt. Ik heb nog andere PA, PD en ON stations gewerkt op 40 meter met korte skip / grondgolf.
Duitsland kwam hier beter door dan op de vorige locatie.
Op 20 meter ook DX kunnen werken, waaronder de bekende KD1CT , Robert, die met 5/5 doorkwam. Onvoorstelbaar wat mogelijk is met zenden via een draadje, hi ... Ik heb uiteindelijk 167 QSos gemaakt.

Dit was een typisch "Hollands landschap" plekje wat uitnodigt om het nog eens te activeren.

Om te eindigen, mooi dat er referenties bij gekomen zijn. Dat is weer een meerwaarde voor de natuur en PAFF activiteit. MET DANK AAN ALLEN DIE HIER AAN MEEWERKTEN !

Tot een volgende activatie,

Met vriendelijke groet,

Toon Naenen,PD0RWL

      

Toon, hartelijk dank voor je verslag ! 73/44, PAFF team

No comments: