Sunday, March 21, 2021

PF44F, PAFF-0197, Grensmaas, 21 maart 2021

Met de lente in het hoofd en nieuwe PAFF gebieden per 20 maart 2021 om te activeren, was dit het aangewezen weekend om erop uit te trekken. Ik had me bij Lars hard gemaakt om de Grensmaas toe te voegen omdat ik had gezien dat dit Natura2000 gebied goed te activeren moest zijn. En zo geschiedde: PAFF-0197. Hoewel het grootste gedeelte van het gebied zich op een (te) smalle oeverstrook of in het water bevindt, is er in het noordelijkste deel een stuk land bij de jachthaven van Stevensweert dat je volgens mij goed moet kunnen bereiken. Dit bleek ook het geval. Dat wil zeggen op dit moment in het jaar. Toen ik nl. aankwam zag ik een gesloten slagboom voor de jachthaven. Echter bij oprijden ging deze vanzelf omhoog. Om geen problemen te veroorzaken wilde ik me melden in het havenkantoor om uit te leggen wat ik van plan was. Maar de deur was op slot en er was niemand te zien. Dus ben ik maar over het onverharde karrespoor naar de plek gereden die ik op Google Maps had bepaald. Als het vaarseizoen begint zal die slagboom wel eens niet vanzelf omhoog gaan, en zul je je moeten melden.

Het gebied maakte een wat desolate indruk op me. Deels vanwege het weer (niet bepaald lente-achtig) en omdat het wat verwaarloosd leek te zijn. Enfin, er was een hek waar ik mijn mast aan vast kon maken, dus mijn 3 band vertikaal stond ondanks de forse wind vlak voor 1200z fier overeind. Op dat moment was ook het einde van de Russian contest zodat ik hopelijk wat meer ruimte op de banden zou hebben. Nou, om 1200z veranderde de waterfall display op 20m ineens in een zwart vlak ... Ruimte zat !

Ik ben begonnen op 30m. Omdat ik RBN had aangezet op wwff.co, kreeg ik gelijk een enorm aanbod. De eerste 51 QSOs stonden na 25 minuten in het log. Misschien had het ook te maken met de call die ik gebruikte, PF44F ... Zo'n speciale call vraag je tegenwoordig via agentschaptelecom.nl online aan. Binnen 5 minuten heb je speciale roepnaam bevestigd middels een pdf document. Welk ander land heeft dat zo soepel geregeld ?

KD1CT stond als enig NA station op 30m als snel in het log. Waarom is deze man altijd zo hard en is er verder geen NA station te bekennen ?

Ook op 20m liep het aanvankelijk bijzonder goed. Vele 'regulars' vonden hun weg naar het log. De condities waren overigens zeer matig, want ik heb maar weinig DX verbindingen gemaakt. Ik heb ook nog even 17m geprobeerd. Daar was weinig activiteit. Wel een PY station overigens ...

Waarschijnlijk hebben toch een hoop stations de spullen uitgezet na de contest, want op een gegeven moment was de koek gewoonweg op, en hielp eindeloos CQ roepen niet meer. Enfin, met ruim 150 CW QSO's in het log in 2:15uur tijd ben ik natuurlijk zeer tevreden !
P.S. Nav van een P2P QSO met N5G (op. Norm, N9MM) kreeg ik nog een foto hoe ze het in de USA doen. Gewoon je hele hebben en houden meenemen in een mega camper + Jeep ! (en die Amerikaanse parken hebben altijd een goede parkeerplaats ...).
No comments: