Wednesday, October 11, 2017

PAFF-004 door PF5X/p Landgoed De Hamert op 1 okt 2017


Op zondag 1 oktober op pad gegaan naar PAFF-0004, De Hamert. Ik had met Lars van te voren gecheckt of een plek die ik op Google maps gevonden had, zou voldoen. Die plek was OK, maar wel vlak langs een doorgaande weg,
 
 
 Daarom heb ik een andere plek gezocht en gevonden die iets rustiger was. Bijkomend voordeel was dat ik dan evt. ook PAFF-0007, Maasduinen zou kunnen activeren. Dat laatste is vanwege tijdgebrek helaas niet meer gelukt.
 
 

Mijn locatie was langs een soort bospad dat van de doorgaande weg naar de Duitse grens liep. Deze 'weg' zelf ligt in PAFF-0007, maar ik kon een weiland oprijden waardoor ik in PAFF-0004 stond.
 
 
 Aldaar de glasfiber mast aan het hekwerk bevestigd met een vertikale draad voor 40m en een dipool voor 20m. De condities waren best redelijk ondanks het feit dat de signalen van sommige stations angstaanjagend veel Aurora flutter hadden.
 
 
 Op 20m liep het prima en ik werd nog aangeroepen door VK4FW/P (VKFF-1510) die een S7 signaal neerzette alsof het niets was. Op 40m liep het iets minder goed maar heb daar toch ook 34 QSOs kunnen maken. Samen met de 48 netto QSOs op 20m, ben ik met 82 netto QSOs (1 dupe) in het log weer tevreden.
 
 


Het weer werkte mee, dus ik heb lekker buiten de auto achter mijn station kunnen zitten. Tot een volgende PAFF !
 
Enno, PF5X(/P)
 
Bedankt Enno  en zoals je zelf al zei tot de volgende weer
73'en 44 PAFF team.
 
 

No comments: