Monday, October 30, 2017

PA2GB/P op bezoek in PAFF-0009

Maandag 16 oktober is het prachtig weer met een temperatuur tegen de 20 graden. Prima voor een activatie in een waterrijk gebied. We kiezen voor het gebied Weerribben & Wieden, PAFF-0009, in Nd.-Oost  Overijsel.


Rond tien uur een geschikte plaats gevonden, met bijna de benen in het water door dat het onzichtbaar was door het vele riet dat hier groeit. Dat moet dus een goede tegen capaciteit zijn, neem ik aan.


De  inverted V voor 20-40 Mt. geplaatst, de SWR  gecontroleerd en dat blijkt  uitstekend te zijn, en gaan om 10.30 uur van start. Het is nog te vroeg of ieder is met iets anders bezig want het is heel rustig aan de frequentie, tot er een melding komt op het cluster en het lekker druk wordt. Tijd om een boterham te verwerken was er nauwelijks, en zo hoort het toch ook, volgens mij. Ook zijn er deze keer meer NL. stations gewerkt dan normaal. 

Met 120 stations in het log om 14.00 uur gestopt. De spanning van de accu liep inmiddels ook flink terug tijdens de modulatie nog 10.6 V waardoor ook het vermogen terugliep, met soms zelfs de opmerking dat het LF signaal niet goed was, dus nu ook tijd voor de boterham.


Gaan zoals gewoonlijk nog even de omgeving verkennen, en een kijkje nemen bij een rietschuur waar men druk bezig is het riet in bossen te verwerken, voor transport.  Ook de fiets/loop-(boog)bruggetjes van het dorpje Belt-Schutsloot zijn een uitdaging, ongeveer 30 stuks.  Al met een prachtige dag, en we kijken alweer uit naar de volgende activatie, waar dan ook..???

Ieder bedankt. 
Met vr.gr PA2GB 
Geert 73’..44..

No comments: