Thursday, March 9, 2017

PB44FF langs de Dinkel

Na een geslaagde activiteit vanuit Loenermark ben ik in februari nog een keer op pad gegaan als PB44FF. Deze keer naar een gebied waar ik nog niet eerder was geweest nl. PAFF-0099. Dit is het stroomgebied van De Dinkel. Het is een smal gebied en daarom wat zoeken naar een geschikte plek.

Het weer was niet best en ook de voorspelling voor de propagatie die dag was demotiverend. Het voordeel is dan wel dat het alleen maar mee kan vallen.. en dat deed het.

Deze keer had ik er voor gekozen om alleen mijn 18m glasfiber mast mee te nemen - geen hex en geen low band vertical dus. Icm met de propagatievoorspelling ging ik er van uit dat ik alleen EU zou loggen.

Ik begon iets voor 13u UTC op 20m met een efhw. Een tijdstip dat wat aan de late kant is voor VK en vroeg voor W maar tot mijn verbazing had ik in de eerste 20 minuten al een VK3 en WWFF-veteraan W1OW in het log.

Het bleef levendig op 20m met veel meer dx dan ik verwacht had. Ik bleef er zo'n 2 uur actief. In die tijd logde ik 176 calls vanuit 32 dxcc waaronder 19 verschillende US States en 2 VE provincies, VK3, HS0 en A61.


PB44FF met inverted op 40m
Toen het wat rustiger werd op 20m heb ik mijn inverted v voor 40m opgehangen. Achteraf een prima keuze bij de condities - de skip liep van 100-2700km en het was druk met goede signalen. Ik was beperkt in mijn tijd maar het was 1 lange flow van chasers. Ik logde 211 calls uit 27 dxcc in 1u40m.

De volgende call staat alweer in de planning. In april ga ik als PC44FF op stap.

2 comments:

PE4BAS, Bas said...

ZO zie je maar Lars, propagatie voorspelling zegt helemaal niks. Mooie aktivatie. 73, Bas

PH0NO said...

Zegt inderdaad niet alles, dat blijkt wel weer. Wel mooi dat het deze keer de goede kant uit afweek.
73, Lars / PH0NO