Friday, February 10, 2017

PB44FF vanaf PAFF-0053

Na PA44FF als call gebruikt te hebben in december en begin van het jaar, was nu PB44FF aan de beurt. Gelijk in het eerste weekend dat ik deze call kan gebruiken had ik een paar uur de tijd om op pad te gaan - in de middag. 

Gezien het tijdstip leek het me wel leuk om te proberen wat Amerikanen te werken vanaf een PAFF locatie. WWFF is sterk aan het groeien in Noord-Amerika nu het NPOTA programma (speciaal hamradio awardprogramma in 2016 om 100 jarig bestaan van de National Parks te vieren) afgelopen is en mensen wel de smaak te pakken hebben van het activeren en werken van natuurparken.

De condities zijn de laatste niet zo goed dus ik besloot om mijn hexbeam weer eens mee te nemen. Daarmee is er aardig wat te verplaatsen (zware alu mast, mastvoet, hex, radioapparatuur, ...).

Een hoop spullen te transporteren voor een vertical endfed & hexbeam /P


Om het verder niet al te complex te maken koos ik voor een natuurpark in de omgeving dat ik al eens eerder geactiveerd heb. Het werd Loenermark PAFF-0053.

Ik vond zomaar heel snel een plek waar voldoende ruimte tussen de bomen was om de hexbeam op te zetten. De 20 meter lange endfed voor 40m heb ik vervolgens aan een boomtak gehangen.
Hexbeam past net tussen de bomen

Naast de boswachter (die deze dag geinterviewd zou worden door Radio 1 en daarom wat in de war raakte van de antenne), kwam er ook een radioamateur langs. Het bleek PD1RA die ik al een keer of drie via de radio gesproken had terwijl ik /P actief was.


Naast deze lokale gesprekken was ik ook nog radio-actief op 15m (maar daar kwam niets), 17m, 20m en 40m. In totaal heb ik 236 calls gelogd uit 37 DXCC. Hieronder waren dankzij de hexbeam 53 stations uit Noord-Amerika (W - 17 staten, VE - 3 provincies en OX).
Ter vergelijking: normaal zijn dat er 4 of 5. Het was dus weer de moeite waard om de hexbeam en zware mast mee te slepen.

No comments: