Monday, May 23, 2022

PD0RWL/P, PAFF-0220 en -0136, Mastbos en Ulvenhoutsebos, 23 mei 2022

Vandaag ben ik met de fiets op pad geweest. Naar PAFF-0220 is het goed te doen (26km enkele reis). Het was een activatie in combinatie met kasteel Bouvigne (WCA/COTA PA-00021).

Helaas was de EFHW weer niet OK. Thuis doorgemeten en alles was goed, maar nu met dezelfde coax aangekoppeld dus niet ... Ik heb de vertrouwde FD 4 weer gebruikt, met de Kenwood TS-50 en een 100Ah accu.
Het aanbod op 40 meter was uitstekend. Weliswaar geen pile-up (maandag wasdag ...), maar toch bijna 100 QSO's in het log. Ik heb ook op 20 meter gewerkt is, maar evenals tijdens mijn eerdere activatie, was het ook nu niet best om vele stations te kunnen werken.

Ik kreeg nog bezoek van een lokale SWL, Huup Hameleers. Hij woont in directe omgeving, 5 minuut per fiets. Huup kwam pas aan tijdens opruimen, dus heb ik snel alles weer aangekoppeld, om het het lage ruis niveau te laten horen. Hij hielp me ook even met Internet tbv de benodigde screenshots van de locatie.

Het is een mooie omgeving om te wandelen en/of te fietsen.


Toon bij de opstelling van het station in PAFF-0220

Locatie PAFF-0220

Daarna ben ik doorgefietst naar het nabijgelegen Ulvenhoutsebos, PAFF-0136. Een bekend terrein voor mij, want ik heb het al meerdere keren op de P met kasteel (PA-00070) geactiveerd. Ik heb de FD4 aan de stam van de aanwezige bomen op ca. 2 meter hoogte vast gemaakt. De boswachter kwam kijken en hielp me mee de FD 4 af te spannen. De QSO's gingen prima, wel met wat minder signaal, maar goed te werken op 40 meter, en DX op 20 meter. KD1CT was er weer bij met 5/9 !
In dit gebied wordt veel gewandeld. Sommige wandelaars vertelden me dat ik wat hard in de microfoon praat ... Het zal mijn gedrevenheid zijn, denk ik, hi.

De weersverwachting werd slechter dus besloot ik huiswaarts te gaan. Helaas, alsnog iets te laat gestopt want ca. 6 km voor ik thuis was, ging het regenen. Ik ben zo nat als een kikker thuis aangekomen ...
Maar, het was een mooie dag waarop ik 56 km met de fiets heb afgelegd. Dat kan ik met haast 72 jaar nog wel aan !

73/44, Toon, PD0RWL


Opstelling in PAFF-0136

Locatie PAFF-0136


No comments: