Saturday, May 14, 2022

PA0PIW/P, PAFF-0193, Kolland & Overlangbroek, 12 mei 2022

Vandaag ben ik naar PAFF-0193 gegaan. Dat was een mooie tocht van ruim 25 km op de fiets, met de ICOM 7300, antennemast, draadantenne en een voeding van 25A. Na een uurtje fietsen heb ik een plekje gevonden, maar dat was nog niet zo makkelijk. Na vragen of dit het goede pad was, bleek dit inderdaad zo te zijn en kreeg ik meteen een mooi verhaal mee. In de oorlog was dit een smokkelroute voor de Engelse vliegeniers en anderen, die moesten ontkomen aan de Duitsers, Zij konden via dit pad naar het water om daarna over te steken.

Na zo,n 90 QSO's  heb ik de boel weer ingepakt en ben ik weer terug gefietst naar Amersfoort.

Dank aan iedereen met wie ik weer een verbinding heb gemaakt.

73/44, Gerard, PA0PIW

Locatie PAFF-0193


No comments: