Saturday, May 21, 2022

PD0RWL/P, Noord-Oost Nederland tour, 18 mei 2022

Toon had een plan gemaakt om 6 PAFF gebieden in Noord-Oost Nederland te activeren uitgesmeerd over 2 dagen. Het zijn er 5 geworden op 1 dag vanwege de slechte weersvoorspelling voor 19 mei.

PAFF-0075, Westerwolde. Vroeg vertrokken 02.30 uur (!!), daarom kon ik rustig reizen in de nacht. Er was weinig verkeer, hier en daar wat wegwerkzaamheden, maar geen hinder of oponthoud.

Aangekomen in PAFF-0075, heb ik na een half uurtje rust en teon het licht werd, het station opgesteld. 20 meter liep eerst goed, maar na enige tijd moest ik vele minuten CQ roepen en  was de koek op. Over naar de 40 meter. Ook hier liep het stroef want de condities waren niet zo goed in de vroege morgen. Uiteindelijk heb ik hier 48 QSO's gemaakt.

De materialen die ik hier en in de andere gebieden deze dag gebruikte zijn:
- 11"Asus Eee PC, die ik telkens bijlaadde met mijn reserve accu tijdens de reis van PAFF naar PAFF referentie.
- Icom 706MK2G , reserve set Kenwood TS 50
- Antenne FD 4, reserve antenne EFHW , 10/80 meter en  1x reserve Coax kabel.
- Accu 100 Ah, en een reserve accu 60 Ah.


Opstelling in PAFF-0075

Locatie PAFF-0075



PAFF-0200, Biessumerbos. Het was een klein uurtje te rijden vanuit PAFF-0075. Aangekomen op de parkeerplaats aan einde van het  autoweggetje, ben ik over het fietspad verder gegaan met de steekkar om zo in PAFF-0200 te komen. Het is ca. 350 meter lopen. Er is een bankje in de schaduw zodat het hier goed kunt zitten. Maar wel veel wandelaars, en geo-zoekers.

Met dank aan de spotters, kon ik in een kort tijdsbestek een compleet log maken. Ik heb 20 meter nog geprobeerd, maar de condities waren slecht. Dus de meeste QSO's op 40m met mooi totaal aantal van 73 QSO's.


Antenne opstelling in PAFF-0200

Locatie PAFF-0200



PAFF-0201, Roegwold. PAFF-0201 is niet ver van PAFF-0200. Ik stond op de parkeerplaats Woudbloem, tegenover  PA1T, Timon, met wie ik een leuk gesprek heb gehad voor en na de activatie.

Hier liepen de QSO's goed met een pile-up zodat ik in korte tijd 80 QSO's in het log had staan.


Opstelling in PAFF-0201

Locatie PAFF-0201



PAFF-0202, Noordlaarderbos. Hier was het heerlijk activeren in de schaduw, want het was inmiddels al goed warm geworden.

E.e.a. weer snel opgezet om de vele stations die al op me wachtten te kunnen werken. Totaal 75 QSO's.

Ook hier waren er veel wandelaars. Het is een bosrijk gebied, met mooie oude boerderijen.


Opstelling in PAFF-0202

Locatie PAFF-0202

PAFF-0143, Witterveld. Tenslotte PAFF-0143. Een dag langer zat er niet in vanwege de slechte weersvoorspelling. Ik heb een plekje gezocht op Google Maps waar je met de auto goed kan parkeren. Ik ben wel 50 meter verder gelopen om goed in het gebied te zitten, en heb aldaar de mast aan een  hek gebonden.

Het gebied doet zijn naam eer aan, Witterveld, met veel witte bloemen in het veld, en met veel schapen. 

Er zijn veel fietsers. Verder is het een rustige omgeving, goed te vinden, en een leuk activatie plekje.
Ik ben er helaas maar kort actief geweest, i.v.m de vele kilometers die ik nog voor de boeg had. 54 QSO's kon ik in het log schrijven.


Opstelling in PAFF-0143

Locatie PAFF-0143



De terugreis is goed verlopen. Ik heb veel stations gewerkt, een snelle telling zegt ca. 330, en mooie natuur bezocht. Ik ga er zeker nog eens heen.

73/44, Toon Naenen

No comments: