Friday, May 13, 2022

PD0RWL/P, PAFF-0219, De Moeren, 13 mei 2022

Vandaag voor de eerste keer een "Go Green" activatie vanuit PAFF-0219. Het was 7 km met de fiets en de fietskar. Ik ben goed in de Moeren aangekomen, en dit was eigenlijk een test voor later in 2022 om wat molens en de Wadden met de fiets aan te doen.

Deze morgen was het op de binnenwegen prima fietsen met een opkomend zonnetje. Het was rustig op de weg, anders dan met de auto via de snelwegen ... Na een halfuurtje rijden, heb de ik de end-fed  voor 40-20 meter opgespannen, maar de signalen kwamen niet goed door, ondanks dat de SWR goed was. Uiteindelijk toch maar de vertrouwde FD4 afgespannen in de aanwezige bomen in de Stouwdreef, op slechts 2 meter hoogte (om dat eens uit te proberen). Het signaal was beter dan met de end-fed, en op deze manier heb ik met de FD4 dik 90 QSO's gemaakt vandaag. Ik gebruikte de Icom 706MK2G met slechts 20~25 W output, want ik had maar 1 kleine accu bij me.
Een bewoner uit de omgeving kwam langs, en boodt me aan om op zijn adres (Zundertseweg ) op het zandpad te gaan staan. Dat zal ik doen in de winter van 2022 ...

Wild is in De Moeren veel te spotten ! Een grote ree, twee konijnen en ik hoorde en zag vele bonte spechten daar. Helaas ook vele muggen ... Als je vanuit de auto activeert, heb je daar minder last van.

Met de auto kun je op een kleine parkeer plaats aan het begin van de Stouwdreef (vanaf de Professor H. van der Hoevenstraat) gaan staan en dan verder te voet de Stouwdreef in. Na ca. 200 meter ben je dan PAFF-0219 gebied.

Thuis aangekomen begeeft de laptop het tijdens het verwerken van het log. Dat wordt dus een ander laptopje of een papieren logboek + later het log in OZFF invoeren.

Morgen ga ik een langere trip van ca. 25 km maken als tweede test, met 2 accu's om wat langer QRV te kunnen zijn.

73/44, Toon, PD0RWL


Opstelling in PAFF-0219

Locatie PAFF-0219


No comments: