Monday, April 1, 2024

PF44F, PAFF-0248, Langenboomse Bossen, 1 april 2024

Uw blog editor is net op tijd terug gekomen uit Down Under om mee te kunnen profiteren van het "New One" weekend :-)

De Langeboomse Bossen liggen op 15 minuten rijden van mijn huis dus dat was een voor de hand liggend doel om te activeren. Ik heb bewust de 31e maart laten liggen ivm de CQWPX-SSB contest. Een dergelijk grote contest trekt te veel activiteit weg vermoedde ik ook al doe ik alleen CW. Daarom leek me tweede paasdag een betere keuze. Dat bleek ook zo te zijn, maar voor het weer had ik beter een dag eerder kunnen gaan. Gelukkig was het 's middags droog hier in het oosten des lands en kon ik het station snel opbouwen. Altijd een gedoe in een bos met draad antennes, maar gelukkig zaten er nog nauwelijks bladeren aan de bomen en dan gaat het net iets makkelijker. Ik had een mooie rustige plek op een bospad waar de slagboom wat verder in het bos staat. Daardoor kun je er met de auto in het gebied staan, wel zo handig.

Ik begon om ca. 12:30utc op 40m. Daar liep het gelijk als een speer met veel chasers die graag een nieuwe referentie wilden werken. In een kwartier tijd stonden de eerste 30 QSOs al in het log. Daarna naar 15m gegaan om een paar Amerikaanse chasers te werken. Vervolgens naar 20m gegaan waar het ook lekker liep met de wat verder verwijderde Europese stations. Via 17m en 30m uiteindelijk weer op 40m geeindigd, met 103 QSOs in 1 uur en een kwartier. Op dat moment werd het me te koud (ik was buiten de auto gaan zitten en dat was een net iets te optimistische keuze). Al met al een leuke activatie met een goede belangstelling (hoewel ik de indruk heb dat het tijdens de Corona periode toch nog wat beter liep).

73/44, Enno, PF5XLocatie in PAFF-0248
Opstelling in PAFF-0248
No comments: