Wednesday, May 17, 2023

PE5ENJ/P, PAFF-0012, Duinen van Texel, 2 en 4 mei 2023

We heten Edwin, PE5ENJ, van harte welkom als nieuwe activator. Hier is zijn eerste verslag.

Ik ben al wel als hunter actief geweest en heb wel een paar pogingen ondernomen om actief te zijn maar die waren niet zodanig dat ik ze heb ingestuurd.

De activatie deze keer ging best wel aardig. De gebruikte apparatuur en antenne zijn een Yeasu FT-897, accu, laptop (Logboek QRZ.COM) en een Diamond HF20CL-antenne (met deze heb ik de verbindingen gemaakt) op de auto, op de foto staat een andere mobiele antenne een outback 1899.  Het was een rustige locatie op dat moment (begin van de avond) en terwijl ik verbindingen aan het maken was kwam er een kiekendief voorbij gevlogen.

Op 4 mei ben ik nog een tweede keer actief geweest vanuit PAFF-0012 maar nu bij de vuurtoren aan de noordpunt van Texel. Toen ik 's morgens op de parkeerplaats bij de vuurtoren kwam was het nog rustig en plek genoeg, tegen de tijd dat ik vertrok was het een stuk drukker. De gebruikte opstelling was weer de Yaesu FT-897, MFJ-945e tuner, laptop en Diamond HF20CL antenne. Ik ben nog even bij de vuurtoren geweest om te kijken of ik nog wat zeehonden kon spotten maar dit was niet het geval. Het was weer een leuke activatie ondanks de weinige verbindingen (5). Wel een W-station gehoord maar niet gewerkt.

Locatie (2 mei) in PAFF-0012
Antenne op de auto

Apparatuur in de auto

No comments: