Sunday, May 7, 2023

PA44WFF/P, PAFF-0212 en -0160, Aalkeetbuitenpolder en Solleveld & Kapittelduinen, 3 mei 2023

Afgelopen woensdag heb ik PAFF-0212, Aalkeetbuitenpolder geactiveerd. Ik ben er per fiets naartoe gegaan. Een rit van ca. 85 kilometer. Het was lekker zonnig en zelfs met wind in de rug. Het is een erg klein park, vlak langs de snelweg. Er is slechts 1 plekje, en daar is tevens een picknicktafel. Een stukje verderop is een hek waar de mast mooi gemonteerd kan worden. Het waren vandaag goede condities en ik heb 51 QSO’s in slechts een uurtje gemaakt. 

Na deze activatie ben ik naar de camping Ta Fête vlakbij Schipluiden gereden en heb daar overnacht.

Volgende ochtend ben ik naar PAFF-0160, Solleveld & Kapittelduinen, gefietst. Een ritje van ca. 20 kilometer. Het is een mooi park in de bossen. Deze keer geen picknicktafel, maar ik vond er een mooi bankje waar ik kon zitten. Een stukje verderop stond een paal voor de mast. Helaas waren de condities vandaag héél erg slecht. Soms was de band totaal dood en een kwartiertje later weer opeens harde signalen. Heel vreemd. Vandaar dat het twee en een halfuur duurde voordat ik 46 QSO’s in het log had. Het was veel schakelen van banden en vooral “harken". Wel vreemd dat de beste DX, toch KG8P op 20 meter was. Die was goed voor ruim 6000 km. Verder deze afgelopen dagen veel andere WWFF en SOTA stations gewerkt. Kortom, uiteindelijk twee geslaagde activaties. En vooral lekker zomers weer. Op de terugweg had ik helaas flinke wind tegen, en was daardoor erg laat weer thuis. In totaal ruim 200 kilometer gefietst.

Gewerkt werd wederom met de KX3 - QRP - CW - 2 x 27 m dipole - 10 meter fibre mast - Accu 12v 4 Ah NiMh.

73/44, Tonnie, PA9CW

Locatie in PAFF-0212
Locatie in PAFF-0160No comments: