Monday, January 23, 2023

PA1ALV/P, PAFF-0054, De Vuursche, 21 januari 2023

Gisteren zaterdag 21 januari 2023  heb ik mijn eerste wwff gedaan, en ik vond het superleuk. Het was redelijk vroeg opstaan omdat mijn vrouw moest werken in Lage Vuursche. Vanwege de gladheid op de bospaden t.g.v. de sneeuwval heb ik haar met de auto naar haar werk gebracht. De sneeuw lag ruim 5cm dik in het bos, schitterend en super stil omdat het nog vroeg was voordat de mountainbikers komen. Zo af en toe ga ik wel eens het bos in om verbindingen te maken met mijn qrp-zender met 5 watt vermogen en een zelfgemaakte endfed (vertikaal op een hengel) .

Dit was een perfecte kans om eens te proeven van WWFF/PAFF want ik woon tussen 2 WWFF gebieden in: PAFF-0054 De Vuursche en PAFF-0109 Oostelijke Vechtplassen. Uiteraard koos ik voor De Vuursche, dat was hemelsbreed 300mtr bij het werk van mijn vrouw vandaan. Ikstond in De Kuil, een groot veld omringt door bomen, voorzien van picknickbankjes en mooie houten paaltjes waar ik mijn vertical op kan vastzetten met 2 spanbandjes.
Even de tafel en het bankje gedeeltelijk sneeuwvrij maken, matje neerleggen, antenne opzetten (ik heb voor elke band een eigen lengte afgestemde draad) en de HB-1B en straight key uitgepakt.
Logpapier, rubberstamp en Morse expert naast de speaker om bij qrn of snelle jongens toch de call eruit te kunnen halen.

Van te voren had ik mijn aanwezigheid op wwff.co/agenda gemeld. Dus roepen maar: cq cq cq wwff de pa1alv/p k. Af en toe gooide ik paff-0054 in de ether en jawel de eerste OM's reageerden op mijn oproep. Ik heb gelukkig nagenoeg alles headcopy kunnen nemen, slechts bij 2 OM's moest ik qrs seinen waar ze keurig gehoor aan gaven. Totaal 18 verbindingen allemaal in cw met de verste verbinding 1658km naar Finland.

Op Facebook heb ik leuke reacties gekregen na mijn melding daar.

Uiteraard moet ik nog minimaal 26 verbindingen erbij mvaken voordat ik zelf PAFF-0054 als geldige activatei kan tellen, maar dat ga ik snel voor elkaar zien te krijgen.

Ik vind het superleuk.

73 en 44 Hans PA1ALV


Locatie PAFF-0054

Opstelling in PAFF-0054


No comments: